POROTA ODLUČUJE DA LI ĆE ROBERT DE NIRO MORATI DA PLATI 12 MILIONA BIVŠOJ ASISTENTKINJI: Suđenje se pretvorilo u HAOS veka!
Foto: Andrew H. Walker/Shutterstock / Shutterstock Editorial / Profimedia

njegova devojka je napala asistentkinju

POROTA ODLUČUJE DA LI ĆE ROBERT DE NIRO MORATI DA PLATI 12 MILIONA BIVŠOJ ASISTENTKINJI: Suđenje se pretvorilo u HAOS veka!

Pop kultura -

Porota donosi odluku da Robert de Niro platiti 12 miliona dolara bivšoj asistentkinji Grejem Čejs Robinson koja ga je tužila za polnu diskriminaciju i zlostavljanje. Odlučivaće se da li je glumac seksistički nasilnik posle više nego burnog suđenja.

Grejem Čejs Robinson je podnela tužbu još u oktobru 2019. i tvrdi da ju je Robert de Niro terao da radi stereotipno ženske poslove, da ju je plaćao manje od muških kolega i tražio od nje da ga češa po leđima. Nazivao ju je pogrdnim imenima prema njenim rečima, što je za nju bilo ponižavajuće i veoma ju je povredilo.

Robert de Niro
foto: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia

Robinson je tužila i produkcijsku kompaniju glumca u kojoj je radila godinama. De Niro negira optužbe i uzvratio je kontratužbom kojom traži šest miliona dolara. Holivudska zvezda optužuje bivšu asistentkinju da je gledala televizijski program tokom radnog vremena, trošila novac kompanije za privatne potrebe i zloupotrebljavala njegovo pravo na besplatne letove.

Porotnici Saveznog suda na Menhetnu kao i javnost čuli su niz šokatnih detalja od 30. oktobra kada je počelo suđenje. Na redu je odluka, piše Daily mail. Svedočila je i partnerka Robera de Nira Tifani Čen sa kojom on ima petomesečnu ćerku Džiju.

Partnerka Roberta de Nira Tifani Čen svedočila je trećeg novembra na Saveznom sudu u Njujorku.

Tifani Čen priznala je danas da je vršila pritisak na Roberta de Nira da otpusti Grejem. Svedočila je nekoliko dana nakon što su poroti predstavljene SMS poruke i imejlovi koje su razmenjivali ona, glumac i njegova bivša asistentkinja.

Robert de Niro
foto: ANGELA WEISS/AFP / Profimedia

- Ako i dalje bude radila kod tebe, ti i ja ćemo imati problema - glasi poruka koju je Tifani poslala glumcu. Robinson je došla do pozicije potpredsednice u kompaniji Roberta de Nira, imala je godišnju platu od 300.000 dolara kada je u aprilu 2019. dala otkaz.

Neprijateljstvo Tifani Čen prema Grejem došlo je do izražaja na sudu. Uporedila ju je sa glavnim likom iz filma "Single White Female" (1992), piše The Independent.

Čen je Robinson opisala kao "opsesivnu, psihotičnu i opasnu". A bila je uznemirena što su njene privatne poruke isplivale na površinu.

Partnerka Roberta de Nira priznala je na sudu da je glumcu slala poruke u kojima je napisala da neće biti srećna dok ne otpusti Grejem. Saznalo se da se odnos poznatog para i Robinson pogoršao 2018. nakon što su se njih dvoje preselili i nakon njegovog razvoda od Grejs Hajtauer.

Robert de Niro
foto: AP/Andy Kropa

Tifani je rekla da Grejs nije imala poštovanja prema njihovim planovima pa je zbog toga ona svom partneru napisala poruku: "Njeno posesivno ponašanje u kući čini mi se vrlo neprijatnim". U poruci dalje piše: "Smatra da ima to pravo na osnovu zamišljene intimnosti sa tobom. Ona misli da je tvoja žena i odlučila je da bude domaćica". "Dosta sa njenim sra*ima", glasi još jedna poruka Tifani Čen. Na pitanje da li Robinson misli da je u vezi sa Robertom de Nirom, odgovorila je: "Mislim da zna da nije, ali to je ono što je ljuti jer se trudi da bude. Ona definitivno misli da je zadužena za sve.

Čen je pričala i oko svađe oko keteringa u avionu 2019. kada se sa de Nirom vraćala sa odmora. Neporedno nakon toga Grejem je dala otkaz.

Nakon što je Čen saznala da je Robinson izričito zamolio stjuardese da ne poslužuju hranu na letu, poslala je svom partneru poruku: "Zabrinuta sam da će njen gadni alter ego uzrokovati ozbiljne probleme u budućnosti ako je sada ne otpustiš".

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

00:50

Glumica Maša Dakić otkriva zbog čega je se plaši Robert de Niro!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track