ROBERT DE NIRO MORA DA PLATI 1,2 MILIONA DOLARA BIVŠOJ ASISTENTKINJI Prštale uvrede između nje i majke glumčeve petomesečne ćerke
Foto: Profimedia

ROBERT DE NIRO MORA DA PLATI 1,2 MILIONA DOLARA BIVŠOJ ASISTENTKINJI Prštale uvrede između nje i majke glumčeve petomesečne ćerke

Pop kultura -

Robert de Niro moraće da plati 1,2 miliona dolara bivšoj asistentkinji. Njegova produkcijska kompanija proglašena je krivom zbog polne diskriminacije nad Grejem Čejs Robinson koja će dobiti pomenuti iznos odštete.

Slavni glumac Robert de Niro označen je kao nasilan šef, kako je odlučilo osam porotnika na Federalnom sudu na Menhetnu.

Porotnici su danas poslati da donesu odluku, nakon osam dana suđenja, Grejem koja je godinama radila u produkcijskoj kući holivudske zvezde Canal Productions, tražila je 12 miliona dolara, a Robert de Niro uzvratio je kontratužbom tražeći šest miliona dolara, piše Daily mail.

Slavni glumac izgubio je veliki sudski spor. Porota je odbacila njegovu tvdnju da je njegova bivša asistentkinja uradila proneveru. Odluka je doneta nakon šet sati većanja i odbačena je njegova protivtužba, navodi TMZ.

Robert de Niro
foto: Profimedia

Robert de Niro svedočio je na sudu i priznao je da je bivšu asistetnkinju zvao "razmaženo derište" kada ga nije probudila za važan sastanak. Takođe je priznao da ju je nekoliko puta zamolio da ga počeše po leđima, ali je ismevao ideju da je to bilo se*sualno. Robinson ga je nazvao "jezivom" i "odvratnom".

Svedočila je i partnerka slavnog glumca Tifani Čen sa kojom on ima petomesečnu ćerku Džiju.

Robinson je Tifani Čen nazvala sociopatom, a ona je bivšu asistentkinju muža opisala kao psihotičnu, opasnu ženu.

Grejem Čejs je u tužbi navela da joj je Robert de Niro zadavao poslove vodeći se stereotipima, a ne opisom njenog posla, kao i da ju manje plaćao od njenog muškog kolege, što je on okarakterisao kao njenu ljubomoru.

Robert de Niro optuživao je bivšu asistentkinju da je za vreme radnog vremena gledala televiziju kao i da je koristila novac kompanije za lične potrebe.

Kurir.rs/Blicžena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track