OBJAVLJENA SMRTOVNICA METJUA PERIJA: Svima privukao pažnju neobičan detalj na njoj o UZROKU SMRTI
Foto: Juan Rico / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

JOŠ UVEK SE ČEKA

OBJAVLJENA SMRTOVNICA METJUA PERIJA: Svima privukao pažnju neobičan detalj na njoj o UZROKU SMRTI

Pop kultura -

Smrtovnica poznatog glumca Metjua Perija, mnogima omiljenog iz serije „Prijatelji“, donosi nove informacije o njegovoj smrti.

Peri je pronađen mrtav u hidromasažnoj kadi krajem prošlog meseca, a u petak je održana njegova sahrana na Forest Lawn Memorial Parku u Los Anđelesu, gde počivaju mnoge poznate zvezde kao što su Pol Voker i Keri Fišer. Na sahranu su mu, osim porodice i prijatelja, došle i kolege iz kultne serije „Prijatelji“.

Metju Peri
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Njegovu smrtovnicu dobio je "The Blast" i pišu kako je uzrok smrti zvezde „odložen“ jer se Metjuov toksikološki izveštaj i dalje čeka. Prvobitni izveštaji pokazali su da nije bilo metamfetamina ili fentanila u njegovom telu kada je umro, ali za ostale droge potrebno je ozbiljnije testiranje. Čekanje takvog izveštaja može potrajati nedeljama, ali bliske osobe tvrde da je pre smrti bio čist i trezan.

U smrtnom listu nalaze se još podaci da je njegov očuh Kit Morison dao informacije istražiteljima. Takođe, navedeno je da je radio u industriji „zabave“, a kao njegovo zanimanje je navedeno „glumac“.

Metju Peri
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Kad su istražitelji stigli u Metjuovu kuću, nisu pronašli nikakve ilegalne droge, ali su pronašli lekove na recept koji su bili prikladno označeni. Metju se nedavno otvorio o svojoj borbi sa zavisnošću u memoarima „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing“.

U memoarima daje uvid u svoju borbu sa zavisnošću od droge i alkohola. Potom i o tome kako su mu lekari dali „dva odsto šanse“ da će preživeti nakon što mu je puklo debelo crevo 2018.

Metju Peri
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Metju je snažno verovao u pomaganje drugima koji su prošli kroz slične izazove.

„Kada umrem, ne želim da ‘Prijatelji‘ budu prva stvar koja se spominje – želim da to bude pomoć drugima. I živeću ostatak svog života tako“, rekao je pre smrti, piše Mirror.

Metju Peri
foto: Printscreen YouTube

„Zavisnost je previše moćna da bi iko mogao da je pobedi sam. Ali zajedno, dan po dan, možemo je pobediti.“

Njegovi prijatelji i porodica osnovali su u čast glumcu nakon njegove smrti Matthew Perry Foundation za pomoć onima koji se bore sa zavisnošću.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

00:51

Komemoracija Branki Veselinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track