OVO JE DRUGO IME DIJANE ĐOKOVIĆ: Nikako ne želi da je tako zovu u javnosti, godinama je ĆUTALA O TOME, a za sve je "kriv" Srđan
Foto: Victor Joly/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

ZANIMLJIVOST

OVO JE DRUGO IME DIJANE ĐOKOVIĆ: Nikako ne želi da je tako zovu u javnosti, godinama je ĆUTALA O TOME, a za sve je "kriv" Srđan

Pop kultura -

Dijana i Srđan Đoković najveća su podrška sinu Novaku Đokoviću, koji je najbolji teniser svih vremena.

Uz svog supruga Srđana, Dijana je u poslednje vreme počela češće da se pojavljuje u javnosti i daje izjave koje su uglavnom vezane za njihovog sina.

Goran Ivanišević, Vimbldon, Dijana Đoković, Srđan Đoković
foto: Screenshot

Tokom gostovanja u jednoj emisiji Noletovi roditelji otkrili su neke do sada nepoznate detalje iz njihovih života, govorili su više o sebi, pa je i tajna Dijane Đoković izašla na videlo.

Naime, Dijana je tada otkrila da se pre tri decenije krstila u crkvi i da je tada dobila i kršteno ime koje joj je dao njen suprug Srđan. Tom prilikom, on je za svoju lepšu polovinu izabrao staro srpsko ime, Milica.

Novak Đoković, Dijana Đoković
foto: Damir Dervišagić

Ipak, iako smatra da je to ime lepo, ona je istakla da ne želi da je iko tako zove u javnosti, te da u privatnosti svog doma želi da ostane Dijana.

Podsetimo, Dijana Đoković, nedavno je otkrila da nije odrasla u religioznoj porodici.

Kako je istakla u jednom intervjuu, nju odmalena nisu učili da veruje u Boga, kao i to da nikada nisu slavili Božić i Uskrs.

Dijana Đoković
foto: Printsrkin

- Moji roditelji jesu katolici, ali su ih nekako partija i komunizam vaspitavali. Oni su se izjašnjavali kao Jugosloveni. Mene nisu učili odmalena, niti sam ja imala bilo šta od toga da ja verujem u Boga, niti smo mi slavili Uskrs, niti Božić. Ja nisam mogla to na svoju decu da prenesem jer ja to nisam imala, biću iskrena - rekla je Dijana na početku.

Dijana je potom otkrila da je Novak zajedno sa bratom Markom kršten u maju 1992. godine, i to na zahtev Stanke, majke Srđana Đokovića.

Srđan Đoković, Dijana Đoković, Đorđe Đoković
foto: Damir Dervišagić

- U Srđanovoj porodici ni oni nisu bili kršteni, jer nisu mogli ili nisu smeli da se krste. Pokojna Srđanova majka Stanka je pred kraj života bila teško bolesna od raka kostiju i očekivalo se da umre. Ona je jako želela da pred smrt krsti decu. Tako da smo mi u maju 1992. godine, kada je Novak imao pet, a Marko nije imao ni godinu dana, na kraju odlučili da se krstimo - otkrila je ona.

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

00:10

JELENA ĐOKOVIĆ SPREMA SRPSKE SPECIJALITETE: Pogledajte koja se to tradicionalna jela nalaze na meniju (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track