IMAO JE "JAMU STRASTI" ZA ORGIJANJE, DRUŽIO SE S PRINCEM... Ovo su MRAČNE TAJNE milijardera koji je osuđen za ZLOSTAVLJANJE ŽENA
Foto: Tribune242/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

UHAPŠEN 2020.

IMAO JE "JAMU STRASTI" ZA ORGIJANJE, DRUŽIO SE S PRINCEM... Ovo su MRAČNE TAJNE milijardera koji je osuđen za ZLOSTAVLJANJE ŽENA

Pop kultura -

Modni mogul Piter Najgard (82) osuđen je ove nedelje za seksualno zlostavljanje četiriju žena između 16 i 28 godina, a koje se dogodilo od sredine 80-ih do sredine 2000-ih.

Poznat je kao prijatelj princa Endrua, a organizovao je raskošne zabave u svojoj vili na Bahamima na kojima su bile slavne osobe i političari, uključujući Opru Vinfri, predsednika Džordža Buša starijeg, Roberta de Nira i Šona Konerija.

Suđenje

Kanadski biznismen, jednom procenjen da vredi 570 miliona funti, koristio je svoju moć i status kako bi zlostavljao žene, svedočili su tužitelji na sudu u Torontu tokom šestonedeljnog suđenja koje je zaključeno u nedelju.

Piter Nigard
foto: Profimedia

Tvrdili su da je pozvao žene u sedište svoje kompanije u Torontu pod izgovorom da se radi o poslovnom sastanku i obećavao im je obilaske kompanije ili ponude za posao, a potom bi ih namamio u svoj privatni apartman gde ih je seksualno zlostavljao.

U jednoj sobi bio je „veliki krevet... i šank i vrata, vrata bez ručki i automatska brava koju je kontrolisao Piter Najgard”, izjavila je jedna od tužiteljki, Ana Serban.

Dodaje da je Piter napao žene dok su bile zarobljene u sobi, piše BBC.

Najgard je odbacio optužbe protiv sebe dok je njegov tim optužio žrtve da žele finansijsku dobit.

Porota ga je u nedelju proglasila krivim po četiri tačke optužnice za seksualno zlostavljanje i oslobodila ga po petoj tački optužnice za seksualno zlostavljanje i po jednoj tački za prisilno zatvaranje.

Piter Nigard
foto: Profimedia

„Vrsta optužbi koje su izrečene i opisane je nešto što znam da nikad nisam uradio i nikad ne bih uradio”, rekao je Najgard na sudu.

Takođe, izjavio je da se ne seća četiri od pet žena koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje.

U društvu princa

U 2000-im, nedugo nakon što je Najgard izvan suda rešio slučajeve seksualnog uznemiravanja triju žena, princ Endru ga je posetio na Karibima sa svojom bivšom suprugom Sarom Ferguson.

Na ostrvu je često priređivao zabave koje je nazvao „Pamper Party”, gde je navodno birao devojke za seks i onda ih forsirao ili im za isti nudio novac.

Njegova kancelarija na ostrvu navodno je uključivala „jamu strasti” sa sofom koja se pretvarala u krevet.

Događaje na ostrvu opisao je jedan gost u knjizi reporterke Melise Kronin „Predator King” kao „jednu veliku orgiju” koja je uključivala gole statue po uzoru na Najgardove bivše, podzemni plesni podijumi sa skrivenim kamerama i karaoke soba u kojoj bi Najgard gledao oskudno odevene žene kako plešu do zore... Na njegovom ostrvu bile su uglavnom žene, tvrdi njegova kućna menadžerka Rišet Ros u knjizi reporterke Kronin, jer milioner „nije voleo konkurenciju”. Gosti su navodno fotografisani po dolasku kako bi bili sačuvani u njegovu „ličnu bazu podataka”.

princ Endru
foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Najgard je drugi bogati prijatelj vojvode Endrua, koji je uhapšen zbog seksualnih napada, a prvi je bio milijarder Džefri Epstajn, koji je optužen za seksualnu trgovinu maloletnim devojkama.

Pedofil je navodno prodao tinejdžerku pripadniku kraljevske porodice koji oštro negira da je imao seks s njom. Epstajn je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji dok je čekao suđenje.

„Nema direktne veze između Endrua i optužbi s kojima se Najgard suočava”, rekao je izvor blizak slučaju ranije.

„Ali činjenica je da je princ povezan s muškarcem koji se nalazi pod vrlo ozbiljnim optužbama za seksualni napad.”

Nema naznaka da je princ Endru znao za Najgardove zločine kao što nema znakova da se princ ponašao nedolično kad je posetio Najgardovo ostrvo.

Jeziv snimak

Stravičan snimak iz 2008. pokazuje modnog tajkuna odevenog u majicu na kojoj piše „F**k Buddy” dok mladoj ženi govori: „Ja sam tvoj novi dečko.”

Na snimku igra odbojku na pesku s tri ili četiri druga muškarca u blizini svoje vile na Bahamima. Publika je klicala dok je milioner trčao do grupe mladih žena koje su sedele pored terena, pa zastao ispred jedne.

„Kako si? Ja sam Piter Najgard. Tvoj novi dečko”, kazao je mogul.

Druge optužbe

Najgard je optužen i za seksualnu trgovinu od strane deset žena koje tvrde da su u nju bile uključene devojčice od 14 godina iz njegovog luksuznog doma na Karibima.

Lisa Haba, čija je advokatska kancelarija zastupala neke od tužiteljki, dala je izjavu u to vreme.

„Nažalost, uz naše iscrpne istrage razumemo da možda postoje stotine dodatnih Najgardovih žrtava koje tek treba da izađu.”

„Želimo da te žene znaju da su jače i da su njihovi glasovi moćniji od čoveka koji je naneo ovo užasno zlostavljanje.”

„Vladavina terora Pitera Najgarda je došla kraju i mi smo posvećeni tome da on bude izveden pred lice pravde."

Najgard je u zatvoru od hapšenja u decembru 2020.

Američki tužioci zahtevali su Najgardovo hapšenje u Kanadi nakon optužbi da je koristio svoje poslove kako bi namamio žene i devojke kako bi seksualno zadovoljio sebe i svoje saradnike.

Policija Toronta podigla je svoje optužnice oko godinu dana kasnije.

Najgard se takođe suočava s optužbama za seksualno zlostavljanje i prisilno zatočeništvo u Manitobi i Kvebeku. On negira sve optužbe.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track