ZABRANILI SU NAM VODU, ŽIVE LJUDE SU DOSLOVNO SKUVALI Mrežama kruže ŠOK SNIMCI sa koncerta Tejlor Svift na kom se desila TRAGEDIJA
Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

SVE ZBOG PROFITA

ZABRANILI SU NAM VODU, ŽIVE LJUDE SU DOSLOVNO SKUVALI Mrežama kruže ŠOK SNIMCI sa koncerta Tejlor Svift na kom se desila TRAGEDIJA

Pop kultura -

Nakon što je na koncertu pevačice Tejlor Svift od srčanog udara preminula obožavateljka, zvezda je odlučila da otkaže nadolazeći koncert. Jedni su sa glasnim negodovanjem iskazali svoj stav, dok su drugi saosećali sa Svift i podržavali njenu odluku. TikTokom kruže razni snimci sa nastupa, a jedna od njih posebno je zabrinula obožavatelje širom sveta.

I njoj je teško

Naime, pojavio se snimak na kom se vidi kako pevačica pokušava da dođe do daha. Temperature u Riju de Žaneiru bile su jako visoke pa je, osim posetiocima koncerta, bilo teško i pevačici i plesačima.

@swifthazed13 you absolutely have every right to be angry, sad or frustrated, but don’t blame taylor. this is not her fault #taylorswift #theerastour #tstheerastour #erastour #swiftie #swifttok ♬ original sound - swifthazed13?⭐️

"Ne mogu ni zamisliti kako je tek njoj pod svim tim reflektorima na već visokim temperaturama", napisala je jedna obožavateljka, a drugi je obožavatelj dodao: "Hiperventilirala je da se ne bi onesvestila. Hvala Bogu pa je to bilo pred kraj koncerta."

Baš zato što se toliko trudi da svima koji dođu na koncert bude noć za pamćenje, daje 100% sebe i što je brižna prema svojim obožavateljima, dobija njihovu ljubav i poštovanje. Upravo to koliko joj je teško bilo, ali i koliko se nastavila truditi da koncert odradi do kraja najbolje moguće, razlog je zašto neki smatraju da je odluka o otkazivanju nadolazećeg koncerta pametna odluka.

@theweatherry

And its even hottee today, scared for the saftey of her and fans

♬ original sound - Hs love bot ?|17

Pevačica je juče na svom Instagram storiju napisala: "Pišem ovo iz svoje garderobe na stadionu. Odlučeno je da će se otkazati večerašnji koncert zbog ekstremnih temperatura u Riju. Sigurnost i dobrobit mojih obožavatelja, izvođača i ostatka ekipe uvek će mi biti na prvom mestu."

Tejlor je smrt obožavateljke na prvom koncertu vrlo potresla, kao i mnoge ljude u Brazilu. 23-godišnja devojka je čak letela avionom kako bi došla na koncert njene najdraže pevačice. Političari su takođe reagovali na nesrećni događaj nagađajući da je povezan sa ekstremnom vrućinom.

Ta regija se trenutno nosi s rekordnom temperaturom pa su u pomoć pristigli i vatrogasci koji su posetioce prskali vodom dok su čekali da se vrata stadiona "Nilton Santos Olympic" otvore. Sviftina ekipa takođe je pomagala obožavateljima oko podnošenja vrućine.

Nova pravila

Video koji se našao na TikToku i skupio puno pregleda jeste i onaj u kojem Svift uzima flašu vode i baca u publiku kako bi im pomogla. Obožavatelji su napali firmu "Time For Fun" tvrdeći da je ta firma zabranila publici da unose vodu na stadion iako je velika vrućina, prenosi Daily mail.

"Zabranili su ulazak s vodom samo kako bi profit išao u njihov džep", "Voda je neophodna za život, a osim što su je zabranili, zatvorili su i dovode vazduha radi ‘bolje akustike‘", "Doslovno su skuvali žive ljude unutar stadiona zato što nisu hteli da plate za obožavatelje minimalni komfor, a kupili su već dosta skupu kartu za koncert. Ubice", neki su od komentara na tu temu.

Firma je na svom Instagram profilu rekla da su bolničari obožavateljku odveli u bolnicu kada je rekla da se oseća loše, no da je preminula u bolnici sat vremena kasnije. Ipak, "drama" oko vode na koncertu došla je i do tamošnje vlasti koja je najavila da će na koncertima i drugim velikim događajima biti dostupna besplatna voda.

Tejlor Svift
foto: Fausto Maia/TheNEWS2 via ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Firma "Time For Fun" ogradila se rekavši da je zabrana unošenja flaša s vodom na stadione zahtev javnih organa. Ipak, vlast je odlučila drugačije, od sada će se moći ući na stadion sa zatvorenim čašama vode i zatvorenom prerađenom hranom bez ograničenja u broju predmeta po osobi.

"Time For Fun" rekla je da će povećati broj osoblja za 200 zaposlenih, uz ovih 1230 koji već rade na događaju. Osim toga pojačali su i strukturu medicinske pomoći. Iako su mere sada bolje, koncert se svejedno otkazuje.

Podstaknuta nemilim događajem, Svift je pokrenula peticiju na change.org za pružanje besplatne vode na događajima. "Brazil je pretrpeo nenadoknadiv gubitak mlade Ane Benevides na nastupu u državi Rio de Žaneiro", stoji u opisu peticije.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track