ŠAKIRA NEĆE U ZATVOR ZBOG UTAJE POREZA: Slavna pevačica izbegla 3 godine IZA REŠETAKA, a evo koliko će morati da plati Španiji
Foto: Mega/BACKGRID / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

evo koja je odluka

ŠAKIRA NEĆE U ZATVOR ZBOG UTAJE POREZA: Slavna pevačica izbegla 3 godine IZA REŠETAKA, a evo koliko će morati da plati Španiji

Pop kultura -

Kolumbijska pevačica Šakira postigla je danas nagodbu sa španskim tužilaštvom kada je reč o optužbi da je izbegla da plati 14,5 miliona evra poreza u periodu između 2012. i 2014. godine.

Šakira je priznala optužbe i platiće kaznu 7,3 miliona evra, što je više od 50 odsto od duga koji je imala.

Šakira
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Takođe, platiće i 438.000 evra kazne kako bi izbegla trogodišnju zatvorsku kaznu.

Nagodbom je stavljena tačka na suđenje, a tužilaštvo je zatvorsku kaznu zamenilo finansijskom, saopštio je sudija iz Barselone.

Tužilaštvo je u julu saopštilo da će tražiti zatvorsku kaznu od osam godina i dva meseca, kao i finansijsku kaznu od 24 miliona evra za Šakiru, koja je u julu 2022. godine odbila ponudu tužilaštva da se nagodi.

Šakira
foto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Navodi se da je ona, dok je živela u Španiji, provodila veći deo godine u Barseloni i da spada u kategoriju stanovnika zemlje.

Ističe se i da je imanje u Barseloni koje je kupila u maju 2012. godine bio njen dom, gde je 11 godina živela sa bivšim fudbalerom Barselone, Žerardom Pikeom, sa kojim ima dvoje dece.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

01:27

SAMO U OVOM SLUČAJU MOŽETE IZBEĆI POREZ Simić analizira: Zašto mladić koji čuva napuštene životinje plaća PDV za donacije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track