Najnovije vesti

UNAJMILA SAM UBICU, IMAM LOŠ VID, NISAM HTELA DA PROMAŠIM: Muža LIKVIDIRALA na surov način i postala najpoznatija CRNA UDOVICA
Foto: Mimmo Carriero / IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

naručila njegovo ubistvo

UNAJMILA SAM UBICU, IMAM LOŠ VID, NISAM HTELA DA PROMAŠIM: Muža LIKVIDIRALA na surov način i postala najpoznatija CRNA UDOVICA

Pop kultura -

Čuveni Mauricijo Guči, milijarder i lider modne kuće "Guči", ubijen je u martu 1995. godine. Vest o njegovoj smrti prvobitno je šokirala svet, a onda je usledilo još veće iznenađenje kada se razotkrila priča koja stoji iza misteriozne smrti.

Nakon što je Mauricijo Guči tragično nastradao o njegovom životu i ubistvu počele su da kruže brojne teorije, a glavni akter ove dramatične priče i njegove smrti izdvaja se njegova supruga Patricija Ređani Martineli.

Patricija je rođena u siromašnoj italijanskoj porodici u Vinjoli 1948. godine. Majka joj je bila pralja, te je Patricija svoje detinjstvo provela u siromaštvu. Međutim, kada se njena majka udala za bogataša Ferdinanda Ređanija, spasila je svoju porodicu loše finansijske situacije, kada je njen suprug usvojio Patriciju kao svoju ćerku. Od tog trenutka počela je da se kreće u elitnim krugovima, pa je ubrzo postala opčinjena luksuznim životom, a sebe je videla u svetu glamura i mode kao uticajnu i važnu ličnost.

Kako je često prisustvovala brojnim elitnim zabavama, Patricija je na jednoj od njih upoznala Mauricija Gučija početkom sedamdesetih, koji je tada bio jedan od najuticajnijih ljudi u svetu mode i najpoženjiniji neženja među damama visokog društva gde se kretao.

Pričalo se da je Patricija znala da će toj zabavi, koja se ispostavila presudnom za njihove živote, prisustvovati Mauricijo, te je ciljno otišla kako bi ga osvojila.

Čuveni Mauricijo Guči bio je zadivljen Patricijom već kada je prvi put ugledao. Međutim, kako je kasnije pričala, Patricija nije odmah pala na njegov šarm, već je insistirala da joj kupi automobil marke „Ferari“ ako želi da je osvoji. Ova dama poznata je i po rečenici: „Radije bih plakala u ‘rols rojsu’ nego bila srećna na bicikli.“

Ubrzo nakon toga, Mauricijo i Patricija su se venčali 1973. godine godine, a u braku su dobili dve ćerke Alegru i Alesandru.

Porodica čuvenog Gučija bila je protiv njegovog braka sa „oportunistkinjom“, kako su je nazivali, te su čak zamolili milanskog kardinala da ih ne venča. Bez obzira na njihov trud, nisu mogli da stanu na put mladom paru. Mauricijo i Patricija važili su za skladan bračni par koji je vodio zanimljiv život i uživao u raskoši i luksuzu.

Međutim, brojne intrige počele su da se vezuju za njihova imena, a jedna od onih koja je bitno počela da im kroji sudbinu, bila je priča da Guči na svakom koraku vara svoju suprugu.

U jednom trenutku Mauricijo je otišao od kuće, saopštio svojoj supruzi da ide na poslovni put, odakle se nije vratio. Tada je rešio da ostatak život provede sa znatno mlađom Paolom Franki. Poslao je svog prijatelja kako bi joj saopštio da je rešio da je napusti, ali Patricijia to nikako nije htela da prihvati.

MAuricio Guci
foto: Profimedia

Ona je očekivala da će joj se suprug vratiti, i da je mlada Paola samo jedna avantura, ali do toga ipak nije došlo.

Par je potpisao razvod 1991. godine, a presudom suda određeno je da Mauricijo svojoj bivšoj supruzi uplaćuje ogromnu sumu novca na godišnjem novou. Međutim, ona nije bila zadovoljna ni takvom odlukom, već je želela sve za sebe. Za nju je nastupila jedna teška životna faza, jer pored toga što je bila nezadovoljna novcem koji joj je sudski određen, strahovala je od toga da ne izgubi status u visokom društvu, ali i da njene ćerke ne ostanu bez nasledstva.

MAuricio Guci
foto: Profimedia

Pored ovih „problema“ sa kojima se suočila, Patriciji je dijagnostikovan tumor na mozgu koji je uspešno otklonjen nakon čega se ubrzo oporavila. I nakon razvoda, insistirala je na tome da je oslovljavaju prezimenom bivšeg muža.

Posle ovog turbulentnog razvoda, svetsku javnost je šokirala vest da je 27. marta 1995. godine Mauricijo Guči pronađen mrtav na stepeništu ispred svoje kancelarije. Biznismen je bio upucan više puta, a kako se navodilo, ubistvo je izvršeno na klasičan mafijaški način.

Mauricio Guči
foto: EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dve godine ovo ubistvo pokretalo je brojne polemike i teorije, a ubica nije bio pronađen, te se za slučaj bio misterija za sve, do jednog momenta kada je nadležnima stigla anonimna poruka koja je istragu usmerila ka bivšoj supruzi Gučija.

Patricija je uhapšena 1997. godine, a naredne je osuđena na 29 godina zatvora zbog organzovanog ubistva. Ovaj sudski proces privukao je ogromnu pažnju svetske javnosti, a Patrcija Ređani je zbog ubistva svog supruga u narodu dobila nadimak „Crna udovica“.

MAuricio Guci
foto: Profimedia

Kasnije, Patrcija je za medije dala šokantnu izjavu:

„Nisam mislila da će me ikad uhvatiti.“

Ona je priznala da je od prvog trenutka kada je saznala za prevaru i Paolu Frenki, nije mogla da se pomiri sa tim da nije „prva Gučijeva dama“, pa je još tada svom suprugu poželela smrt. Međutim, nije imala dovoljno hrabrosti i znanja da povuče okidač.

„Nisam u stanju, a ne umem ni da ciljam, ne umem da koristim pištolj. Nisam to mogla da uradim sama. Išla sam okolo i pitala sve, čak i mesara, da ga ubije. Moj vid nije tako dobar – nisam želela da promašim“, objasnila je Patricija svojevremeno, prenosi „Blic Žena„.

Patricija Ređani
foto: enrico bona / IPA / Profimedia

Ona je otkrila da je uz pomoć jedne prijateljice pronašla plaćenog ubicu Benedeta Ćeraula, koji nije bi profesionalac, ali je profesionalano „odradio ovo ubistvo“.

Dok je bila u zatvoru, Patricija je 1998. godine pokušala da izvrši samoubistvo iza rešetaka, ali su je tom prilikom spasili. U toku 2011. godine ponudili su joj da izađe iz klasičnog zatvora i pređe u onaj otvorenog tipa gde bi mogla da radi, što je ona odlučno odbila navodeći: „Nikada u životu nisam radila, neću ni sada.“

Iza zatvora je konačno izašla 2018. godine, jer je kazna zatvora skraćena zbog dobrog vladanja. Prema odluci suda iz 1993. godine, porodica Guči morala je da plaća Patriciji 1.255.000 dolara na godišnjem novou.

Patricija je u više navrata šokirala javnost izjavama, pa je tako dane zatvora opisala: „Odlično mi je bilo tamo, to su bile godine spokoja“.

Danas, nekada „prva dama Gučija“ a onda i najpoznatija „crna udovica“, živi usamljeno dok čuva papagaja i mačke. Prjateljica koja joj je pomogla u organizovanju ubistva prekinula je kontakt sa njom, kao i obe ćerke.

Kada se osvrnula na svoju životnu priču i ljubavi, Patricija Ređani je opisala:

„Imala sam druge veze, ali ništa kao što je bilo s Mauriciom. On je bio moja jedina prava ljubav.“

U filmu „House of Gucci“, koji prikazuje brojne intrige čuvene porodice, glavni lik Patricije Ređani tumači Lejdi Gaga.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track