IZRAĐENA NAJPOZNATIJA LUTKA NA SVETU PO UZORU NA SLAVNU KLAUDIJU ŠIFER: Mankenka nosila titulu BARBIKE i pre 30 godina (FOTO)

BARBIKA PO UZORU NA ČUVENU MANEKENKU

IZRAĐENA NAJPOZNATIJA LUTKA NA SVETU PO UZORU NA SLAVNU KLAUDIJU ŠIFER: Mankenka nosila titulu BARBIKE i pre 30 godina (FOTO)

Pop kultura -

Lutka, izrađena po uzoru na Klaudiju Šifer, obučena je u svetloplavu Versace haljinu koju je manekenka nosila na reviji Atelier Versace za jesen/zimu 1994. godine.

Čuvena manekenka Klaudija Šifer postala je poznata devedesetih, a danas je najnovija inspiracija za Barbi lutku. Lutka, izrađena po uzoru na Klaudiju, obučena je u svetloplavu Versace haljinu koju je nosila na reviji Atelier Versace jesen/zima 1994. godine.

Klaudija Šifer
foto: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Prvi put se može kupiti

Lutku je lansirao Mattel, na čijoj je web stranici dostupna od srede za 85 dolara. Ovo je prvi put da je dostupna za kupovinu. Dosad su za nju stvorene čak tri, ali nijedna nije puštena u prodaju. Godine 2017. Klaudija je proslavila svoju 30-godišnju karijeru, pa je dobila Barbie lutku obučenu u zlatnu Versace haljinu.

Tri godine kasnije se, Barbie udružila sa kreativnim direktorom Balmaina Olivierom Rousteingom i kreativnom direktorkom Versacea Donatelom Versaće za novu Šifer lutku i dizajnirala je dve posebne kreacije.

- Još otkako smo bile malene devojčice, Barbi nam nije bila samo lutka, ona je bila ogledalo našeg društva i rasla je, napredovala. Klaudija i Barbie su dve snažne žene kojima ne treba niko da im kaže da su jake, zato što su one uvijek bile kreatorke svoje sudbine. Ponosna sam što slavimo Klaudijin 50. ove godine i što je ta plava haljine sa revije 1994. odabrana kao njezin autfit. Ženstvena i glamurozna - istakla je tad Donatela.

(Kurir.rs/Najžena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track