SKANDAL EPSKIH RAZMERA POČEO OD JEDNOG SELFIJA: Evo kako je razotkrivena PRELJUBA koja trese kraljevski dvor, sad je sve jasno
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

KLUPKO SE ODMOTAVA

SKANDAL EPSKIH RAZMERA POČEO OD JEDNOG SELFIJA: Evo kako je razotkrivena PRELJUBA koja trese kraljevski dvor, sad je sve jasno

Pop kultura -

Španku kraljevsku porodicu godinama već potresaju skandali - dovoljna je sama činjenica da bivši kralj Huan Karlos živi u egzilu u Abu Dabiju - a u najnovijoj drami glavni akteri su kraljica Leticija i njen bivši zet, poslovni čovek Haime Del Burgo (53). On tvrdi da je bio u vezi s bivšom novinarkom pre nego što se venčao s njenom sestrom Telmom Ortiz Rokasolano, što samo po sebi zvuči pomalo čudno, ali ne i problematično. Međutim, špansko-britanski biznismen govori kako su bili zajedno i nakon Leticijine udaje za ondašnjeg princa Felipea, a danas kralja, 2004. godine.

On je jedan od sagovornika u najnovijoj knjizi Haimea Penjafiela, vremešnog novinara i urednika koji se veći deo svoje karijere bavio Burboncima, "Letizia y yo" (Leticija i ja, doslovno) koja izlazi u februaru 2024. godine.

kraljica leticija
foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Del Burgo je bio u braku s kraljičinom sestrom Telmom od 2014. do 2016. godine, a Leticiju je upoznao mnogo pre, 2000. godine, kada je i započela njihova veza. Rekao je i da je planirao da je zaprosi 2002. godine, ali ona mu je tada rekla da je u vezi s "jednim diplomatom", čije ime nije otkrila. Ispričao je i da ga je tajna policija pet godina pratila zbog njegove veze s kraljicom.

Priča je zaista senzacionalna jer Del Burgo tvrdi da su se on i Leticija susreli u restoranu noć pre njenog venčanja i da mu je rekla kako "nikad ne sme da je napusti".

kraljica Leticija
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Uhvatila me za ruku i pitala zašto je nikad nisam zaprosio - izjavio je - Jasno, nisam joj odgovorio. Ohrabrio sam je najbolje što sam znao i umeo.

Tvrdi i kako su si, u julu 2010. godine, izjavili ljubav, i to u kraljevskoj palati.

"Te večeri naša se veza, prekinuta godinama pre, nastavila jer je ljubav postojala oduvek" - napisao je u poruci.

Veza se, prema njegovim rečima, završila 2011. godine, kada ga je Leticija nazvala i rekla mu "da više ne bi trebalo da se viđaju".

kraljica Leticija
foto: MPG / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako u knjizi navodno ima nagoveštaja o ovim događajima, nigde se specifično ne spominje ljubavna afera nakon Leticijine udaje za Felipea. Del Burgo je, pak, odlučio o tome da govori na društvenoj mreži X.

On govori da ima "fotografije, video snimke i telefonske poruke i uređaje" kao dokaz da su njih dvoje održali svoj romantični odnos i nakon kraljevskog venčanja.

Želeći valjda da pokaže čime raspolaže, objavio je fotografiju, nedatirani Leticijin selfi, na kom ona nosi crni šal, a slikala se pred ogledalom u kupatilu. Na slici je vidljivo da je snimljena u vreme jedne od njenih trudnoća.

kraljica Leticija
foto: Printscreen X

- Ljubavi, nosim tvoju ešarpu. Tako mi se čini da si pokred mene. Čuva me - napisala je, prema njegovim rečima, i dodala kako jedva čeka kada će se ponovo videti.

U svojoj objavi izneo je i još neverovatnije tvrdnje kako su njih dvoje razmišljali o tome može li Leticija da se razvede i kako bi njih dvoje mogli da imaju dete preko surogat-majke u Los Anđelesu.

Međutim, kada su brojni korisnici te društvene mreže počeli da postavljaju pitanja o fotografiji i drugim detaljima njegove objave, smatrajući da Del Burgo izmišlja, on je izbrisao svoj profil.

kraljica Leticija
foto: Printscreen Twitter

Kraljica Leticija, koja je imala dosta teških trenutaka otkako se udala za Felipea, i postupno postala jedna od najomiljenijih osoba iz kraljevske porodice, bila je pre braka televizijska novinarka. Iza sebe je imala kratak brak s Alonsom Gererom Perezom, s kojim je pre toga bila u desetogodišnjoj vezi. Ona je majka naslednica prestola, Leonor (18) i Sofije (16). Njena sestra danas je udata za irskog advokata Gavina Bonara, s kojim ima dete rođeno 2021. godine. Del Burgo je, pak, u braku sa švedskom advokaticom Lusijom Dijaz Liljestrom.

Del Burgo je odlučio da se vrati na X, te je u ponedeljak, 4. decembra, aktivirao profil i na njemu objavio kratku, kriptovanu poruku na španskom jeziku.

"Haime Del Burgo je domoljub koji je od detinjstva morao da se suoči s terorizmom ETA-e. I učinio je sve kako bi izbegao tragediju koju su osmislili Sančez (Pedro Sančez, premijer), ETA (baskijska separatistička organizacija), pučisti i Leticija, koja je bila šefica države otkako je manevrisala da odvede kralja Huana Karlosa u egzil", pisalo je u objavi koja je ubrzo izbrisana.

Komentatori na društvenim mrežama smatraju da je u pitanju politička igra, te da je Del Burgo samo pijun, a glavni cilj je da se naškodi kralju Felipeu.

Iz palate La Zarzuela zasad su odbili da komentarišu bilo koji deo ove priče koja zasigurno neće brzo pasti u zaborav.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track