NAKON INTIMNOG ODNOSA POSTAVIO JOJ BIZARNO PITANJE: Došla je u Belu kuću, a onda je u roku od POLA SATA bila u krevetu predsednika
Foto: akg-images / akg-images / Profimedia

DESILO SE SAMO JEDNOM

NAKON INTIMNOG ODNOSA POSTAVIO JOJ BIZARNO PITANJE: Došla je u Belu kuću, a onda je u roku od POLA SATA bila u krevetu predsednika

Pop kultura -

35. predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džon F. Kenedi, jedan je od najpoznatijih političara svih vremena. Iako je prvenstveno upamćen po stvarima kao što su njegovo vođstvo tokom kubanske raketne krize i njegovo tragično ubistvo 1963., Kenedijev privatni život je takođe bio predmet velikog interesovanja javnosti, pogotovo njegove ljubavne afere.

Jedna od njegovih najpoznatijih afera bila je ona s glumicom Merilin Monro, ali mnogi ne znaju da je ljubio još jednu poznatu divu. Reč je o nemačkoj glumici Marlen Ditrih.

Marlen Ditrih
foto: Profimedia

1962. Marlen je pozvana u Belu kuću. Dok je bila tamo, Kenedi joj je prišao i rekao: "Nadam se da ne žuriš". Bilo je 18.30 sati, a Ditrih je trebala da primi nagradu u 19 sati. Kenedi je navodno izjavio: "To nam ne daje mnogo vremena, zar ne?", a ona mu je odgovorila: "Ne, Džek, pretpostavljam da ne".

"Sve je bilo slatko i vrlo brzo", ispričala je kasnije jednom kritičaru koji je zabeležio priču u svojim dnevnicima.

Džon Kenedi
foto: Profimedia

Kenedi je nakon njihovog intimnog odnosa otišao da spava, a Ditrih je pogledala na sat i videla da je 18.50, pa je prodrmala predsednika.

"Nisam se snalazila u tom mestu i nisam mogla samo da pozovem taksi", otkrila je.

Marlen Ditrih
foto: Profimedia

Kenedi, koji je nosio samo peškir, odveo je glumicu do lifta i rekao članici osoblja da joj pozove automobil i da je odveze do njenog hotela.

Pre nego što je Ditrih otišla, političar ju je upitao: "Samo jedna stvar... Jesi li ikad bila s mojim ocem?"

Njegov otac, Džozef P. Kenedi Sr., bio je prijatelj s Ditrih 1930-ih i navodno je imao aferu s drugom poznatom glumicom, Glorijom Svonnson.

Džon Kenedi
foto: Profimedia / Everett

Ditrih mu je odgovorila: "Ne, Džek, nikad nisam", a predsednik je na to rekao: "Pa, to je jedno mesto na kom sam prvi".

Zatim su se vrata lifta zatvorila i Ditrih više nikad nije videla Kenedija. Glumica je preminula 6. maja 1992. godine.

(Kurir.rs/ Insider.hr)

Bonus video:

05:55

KAKO JE LJUBAVNICA NASLEDILA PENZIJU PARTNERA UMESTO NJEGOVE SUPRUGE?! Advokat navode pravne mogućnosi: Iskoritila pravo deteta?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track