NAPRAVIO HAOS U SVETU KNJIGOM I ISPROZIVAO KRALJEVSKU PORODICU, A SAD? Nakon strašnih uvreda i napada, stigao neverovatan obrt
Foto: ABC News / Nightline / Ferrari / Profimedia

evo šta se desilo

NAPRAVIO HAOS U SVETU KNJIGOM I ISPROZIVAO KRALJEVSKU PORODICU, A SAD? Nakon strašnih uvreda i napada, stigao neverovatan obrt

Pop kultura -

Nakon prve verzije knjige Omida Skobija "Endgame" na holandskom jeziku pojavilo se još jedno izdanje kontroverznog štiva. Da li su i sada objavljeni sporni detalji o tome da su Kejt Mildton i kralj Čarls III upućivali sporne komentare o boji kože sina Megan Markl i princa Harija Arčija Harisona? Holandski novinar Rik Evers koji je prvi govorio o šokantnim delovima knjige, otkriva nove detalje.

Da li su se desile značajne promene u knjizi koja je dodatno narušila odnose Megan Markl, Harija i britanskog dvora, iako je poznati par indirektno upleten u skandal?

Omni Skobi
foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Prema rečima Rika Eversa, knjiga je objavljena sa "stotinama izmena". Uporedio je prvo sporno izdanje koje je brzo povučeno iz prodaje i drugu verziju.

U knjizi "Endgame" više se ne navode dva člana britanskog dvora koja su navodno komentarisala kakvu boju kože će imati sin vojvotkinje i vojvode od Saseksa. To je važna izmena, ali nije jedina. Tekst je takođe pročišćen kako se iskazalo mnogo više poštovanja prema kraljevskoj porodici i ublažio optužujući jezik prema princu Vilijamu.

Autor Omid Skobi pojavio se nedavno u Zapadnom Holivudu, na mestu gde se okupljaju slavne ličnosti. Negirao je da je znao da će u prvoj verziji biti objavljene skandalozne optužbe. Za sve je okrivio izdvača rekavši daje poslao "sirov tekst" knjige kako bi se prevod ažurirao sa konačnom verzijom. Izdavačka kuća negirala je to u izjavi za Daily mail.

Šta je sve promenjeno u knjizi?

Na 128. stranici izvorne knjige autor je imenovao je kralja Čarlsa III kao jednog od članova kraljevske porodice koji su dovodili u pitanje boju Arčija Harisona pre nego što se dečak rodio. Veliki ustupak prema Kejt Midlton.

Omni Skobi
foto: ITV/This Morning / Ferrari / Profimedia

"Ali u tim privatnim pismima otkriven je i potvrđen identitet - Čarls", pisalo je. Međutim, u novoj verziji sada se više ne spominje monarh, već piše da "strogi britanski zakoni" sprečavaju autora da otkriva imena.

Ranije je pisalo da je princ Vilijam lenj, a sada je to promenjeno u sramežljiv imidž. Raniji navodi iz knjige sada su tako ispravljeni da se sve upućuje na ABC news i druge izvore.

Pomenuti autor otkrio je da je izvorna holandska verzija "Endgame" donela sledeći opis kralja: "Čarls obavlja sumnjive poslove, ima sumnjive veze i loše prosuđuje". Posle izmena to se svelo na izbore koji su pod znakom pitanja, piše Daily mail.

Ogroman skandal pokrenula je više nego kontroverzna verzija knjige, Bakingemska palata je najavila preduzimanje pravnih mera, ali nije bilo zvaničnog oglašavanja. Pozivali su se i Megan Markl i princ Hari da reaguju i tuže Skobija zbog ugrožavanja privatnosti jer su navodne optužbe za rasizam iznete u pismima koje je vojvotkinja od Saseksa razmenivala sa kraljem 2021. godine.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

03:08

BATA SPASOJEVIĆ PROGOVORIO O SVOM DETINJSTVU I ŽIVOTU Evo šta je rekao o Kejt Midlton i njenom stajlingu OTKRIO I SKIVENI TALENAT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track