"KAD SAM PREŠAO U ISLAM, JEDINO SU MOJE TETKE PRIČALE SA MNOM" Ružica Sokić nije imala dece, a Abdulaha Numana je volela KAO SINA
Foto: Printscreen

evo šta je govorio o njoj

"KAD SAM PREŠAO U ISLAM, JEDINO SU MOJE TETKE PRIČALE SA MNOM" Ružica Sokić nije imala dece, a Abdulaha Numana je volela KAO SINA

Pop kultura -

Pokojnu glumicu Ružicu Sokić život nije mazio. Njen otac, nakon okupacije zemlje od strane Nemaca osuđen je na smrt, a iako je kasnije oslobođen Ružica je ovaj period života pamtila kao izuzetno traumatičan.

Ružica Sokić
foto: Printscreen

Iako je do smrti volela svog supruga Miroslava Lukića, zbog problema iz detinjstva odustala je od želje da ima decu. Ljubav koju je nosila u sebi usmerila je na svog nećaka Ivana Trifunovića, koji je u Srbiji poznatiji kao muftija Abdulah Numan.

On je svojevremeno za "Kurir" govorio o svojoj tetki, koju je Srbija obožavala, i otkrio da je ona, uz još jednu tetku, bila jedina koja je sa njim nastavila da razgovara nakon što se odlučio da pređe u Islam.

Abdulah Numan, Muftija Srbijanski
foto: Youtube Printscreen

- Znate, ponašam se kako me vetar nosi. Ako me oni vole, i ja ću njih. Teško su primili što sam postao musliman. Od porodice su, dok su još bili živi, sa mnom pričale jedino moje tetke i obe su poznate našoj javnosti. Jedna je bila ugledna slikarka Ljubica Cuca Sokić, a druga čuvena Ružica Sokić - prisećao se muftija i dodao:

Ružica Sokić
foto: Privatna Arhiva

- Volele su me i često sam s njima satima pričao. Najčešće sam bio u tetka Cucinom ateljeu, gde je ona slikala.

Muftija Abdulah Numan je za slavnu glumicu rekao da ga je za njega uvek brinula i da ga je volela kao da je njeno dete.

(Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

01:55

LEGAT RUŽICE SOKIĆ KRASI JOŠ JEDAN PREDMET! Obožavala ga je! Svi se iznenadili kad su videli o čemu je reč (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track