SVI SE SEĆAMO ŽENE SA GOLUBOVIMA IZ OMILJENOG PRAZNIČNOG FILMA Mnogi ne znaju da je OSKAROVKA koja iza sebe ima TEŽAK ŽIVOT
Foto: Pritnscreen

CEO ŽIVOT SE BORILA

SVI SE SEĆAMO ŽENE SA GOLUBOVIMA IZ OMILJENOG PRAZNIČNOG FILMA Mnogi ne znaju da je OSKAROVKA koja iza sebe ima TEŽAK ŽIVOT

Pop kultura -

Teško je zamisliti Novu godinu i praznike bez jednog od omiljenih filmova iz devedesetih, "Sam u kući", koji je imao nekoliko nastavaka. Sigurno pamtite gospođu koja hrani golubove iz filma "Sam u kući 2", a niste znali da je u pitanju oskarovka koja ima tešku životnu priču!

Glumica Brenda Friker igrala je pored Mekolija Kalkina u drugom delu priče o malom Kevinu Mekalisteru, koji praznike provodi sam.

Sam u kući
foto: Pritnscreen

Frikerovu pamtimo kao ženu sa golubovima iz parka, a ovo je njena životna priča.

Irska glumica danas ima 78 godina, i ovenčala se Oskarom za sporednu ulogu 1990. godine, za film "My left foot". Brenda je želela da bude novinarka i neko vreme se bavila tim poslom, a glumica je postala slučajno.

U memoarima koje je napisala, glumica iz filma "Sam u kući 2" otkrila je da je prolazila kroz tešku depresiju, samopovređivanje i da je doživela fizičko zlostavljanje.

"Odnos sa majkom bio je komplikovan, bol je bio nepodnošljiv. U jednom trenutku me je volela, u drugom tukla, šakom u lice. Dugo sam pokušavala da shvatim šta je sa njom, i upala sam u tešku depresiju. Počela sam i da se samopovređujem", rekla je glumica kojoj praznici naročito teško padaju čitavog života.

Brenda Friker
foto: Profimedia

"Stara sam, živim sama, nemam kome ni da se nasmešim, da popričam... Isključim telefon za Božić i spustim roletne. Lagala bih kada bih rekla da mi je to lep i srećan period", rekla je Brenda u jednom intervjuu pre tri godine.

Brenda je kratko bila udata za režisera Berija Dejvisa, ali su se krajem osamdesetih rastali jer je on bio alkoholičar. Nikada više se nije udala.

Kurir.rs/MONDO/T.B

Bonus video:

01:43

POSLE SAMOĆE, TIŠINE, TUMARANJU PO BRDIMA, OPET SAM TU SA PORODICOM Radoš Bajić emotivno: Večeras je praznik filma!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track