IMALA JE SAMO 21 GODINU KADA JU JE POKOSILA TEŠKA BOLEST Naša glumica je izgubila životnu bitku, ali se do kraja BORILA KAO LAVICA
Foto: Printskrin/Jutjub

tužna sudbina

IMALA JE SAMO 21 GODINU KADA JU JE POKOSILA TEŠKA BOLEST Naša glumica je izgubila životnu bitku, ali se do kraja BORILA KAO LAVICA

Pop kultura -

Glumica Dostana Nikolić pre godinu dana izgubila je bitku sa akutnom leukemijom kada je preminula u 21. godini.

Dostana Nikolić glumila je u popularnim domaćim ostvarenjima i studirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a kada je trebalo najviše da uživa u životu i da gradi svoju karijeru, njen uspon prekinula je teška bolest.

Mlada glumica je obolela od akutne leukemije, a sa ovom bolešću hrabro se borila dugo.

I njene starije kolege angažovale su se u njenoj borbi, te su se uključili kako bi prikupili krv.

Dostana Nikolić
foto: Printscreen/Youtube

Nažalost, Dostani nije bilo spasa upskos njenoj velikoj borbi i trudu i zalaganju bližnjih.

Vest o smrti svojevremeno je podelila njena starija koleginica i profesorka Danijela Vranješ, koja je tada obavestila javnost o tragediji koja jepotresla Srbiju.

„Naša Dostana nas je sinoć napustila. Nema sam“, kratko je na društvenim mrežama napisala Vranješ uz fotografiju sa mlađom koleginicom u januaru 2022. godine.

Nekoliko nedelja pre smrti glumice, kolege su javno delile problem sa kojim se Dostana suočila i apelovali na građane da daju trombocite B krvne grupe, kako bi joj pomogli.

„Pre nekog vremena uočila je modrice i hvala univerzumu, brzo uradila analize koje su pokazale toliko zabrinjavajuće rezultate da je zadržana na Urgentnom a kasnije prebačena na Klinički na hematologiju. Ali, što bi rekla njena doktorka, na vreme. Ovo je prapočetak bolesti“, opisala je najraniji početak borbe mlade Dostane njena sestra Maša.

Dostanu Nikolić publika je upoznala u seriji „Urgentni centar“ i drugim projektima. Dostana je glumila u nekoliko domaćih serija, a studirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

(Kurir.rs/Nova/T.B)

Bonus video:

00:37

UŽASNE VESTI IZ BOLONJE: Siniši Mihailoviću se vratila leukemija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track