OMILJENI BOŽIĆNI HIT OTPEVAO TINEJDŽER IZ SRBIJE I ODUŠEVIO SVE: Društvo mu prave pobednice EVROVIZIJE, a evo šta on kaže (VIDEO)
Foto: Promo

niže uspehe

OMILJENI BOŽIĆNI HIT OTPEVAO TINEJDŽER IZ SRBIJE I ODUŠEVIO SVE: Društvo mu prave pobednice EVROVIZIJE, a evo šta on kaže (VIDEO)

Pop kultura -

Petar Aničić rođen je 2006. godine u Beogradu i pre nekoliko godina predstavljao je Srbiju na Dečjoj pesmi Evrovizije. Danas živi u Engleskoj, a nedavno je snimio obradu hita "Last Christmas". Pesmu je objavio s mladim zvezdama ovog takmičenja Valentinom i Viki Gabor.

Petar Aničić
foto: Promo

- Valentina i ja smo iste godine predstavljali svoje zemlje na Evroviziji, s tim što je ona pobedila, a Viki je trijumfovala godinu pre kao predstavnica Poljske. Upoznali smo se u Jermeniji, ali smo pre toga preko društvenih mreža kao trio stupili u kontakt i počeli da se čujemo, dopisujemo i družimo. Jermenija i Dečja Evrovizija 2022. nam je pomogla da se zbližimo i postanemo sve bolji prijatelji. I tako je Valentina pozvala mene i Viki da budemo gosti na njenom božićnom albumu koji je izbacila pod imenom "La magie de Noël" -priča Petar za Kurir.

Petar Aničić
foto: Promo

Zimski rasput on provodi u Beogradu.

- Trenutno pohađam Queen’s College Taunton i želeo bih da studiram prava u budućnosti jer za muziku treba imati puno sreće, pa samim tim škola i obrazovanje su mi druga alternativa ka uspehu u životu u budućnosti. Ali nikada neću odustati od muzike. Želeo sam da se školujem u inostranstvu jer smatram da mi njihov obrazovni sistem pruža mnogo mogućnosti i daje više prilika nego Srbija, od obrazovanja do muzike - zaključuje Aničić.

Za pesmu uskoro rade i spot. Srbija se povukla sa ovogodišnje Dečje pesme Evrovizije u Francuskoj zbog finansijskih razloga. Radio-televizija Srbije odlučila je da ove godine ne šalje svog predstavnika za takmičenje koje je održano 26. novembra u Nici.

Petar je jedan od retkih takmičara koji uspešno gradi internacionalnu karijeru.

Kurir.rs

Bonus video:

00:33

U NEDELJU POČINJE DEČIJA PESMA EVROVIZIJE: Ovako možete da glasate za Petra Aničića na prestižnom takmičenju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track