"PRIJATELJI" SU MU SAMO UNELI NEMIR U ŽIVOTU: Džordž Kluni otkrio NOVE DETALJE o Metjuu Periju! "Bio sam NEMOĆAN da mu pomognem"
Foto: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia, Profimedia

nije mu donosila sreću

"PRIJATELJI" SU MU SAMO UNELI NEMIR U ŽIVOTU: Džordž Kluni otkrio NOVE DETALJE o Metjuu Periju! "Bio sam NEMOĆAN da mu pomognem"

Pop kultura -

Džordž Kluni (62) progovorio je o svom dugogodišnjem prijatelju Metjuu Periju i njegovoj preranoj i tragičnoj smrti. Kluni je promovisao svoj novi film „The Boys In the Boat“, koji je od Božića u bioskopima, pa govorio o preminulom prijatelju u intervjuu za Deadline.

Glumac i reditelj otkrio je da je Perija, koji je u trenutku tragične smrti imao 54 godine, poznavao od 16. godine i da su bili dugogodišnji prijatelji. Takođe, priznao je da Periju hit sitkom „Prijateljinije donosio sreću.

Prijatelji, serija
foto: Profimedia

„Nije bio srećan. To mu nije donelo ni radost ni sreću ni mir“, rekao je Kluni tokom intervjua, dodavši da mu je ulazak u sitkom doslovno bio najveći san.

„Znao sam Meta otkad je imao 16 godina. Zajedno smo igrali tenis. On je oko 10 godina mlađi od mene. I bio je sjajan, smešno, smešno, smešno dete“, rekao je Kluni.

Metju Peri
foto: Printscreen

„Bio je dete i sve što bi rekao nama, mislim meni, Ričardu Kindu i Grantu Heslovu, bilo je, samo ‘želim ući u sitkom, čoveče. Samo želim redovno da učestvujem u sitkomu i bio bih najsrećniji čovek na svetu‘. I dobio je verovatno jedan od najboljih ikad‘, priseća se Kluni.

Džordž Kluni
foto: Profimedia

Kluni i Peri proslavili su se u isto vreme. Kluni sa serijom „Urgentni centar“, a Peri s „Prijateljima“ koji su debitovali 1994. Obe serije emitovale su se četvrtkom uveče.

Džordž Kluni
foto: Profimedia

„Bili smo u "Warner Brothersu", bili smo tamo jedan pored drugoga i bilo je teško gledati jer nismo znali šta prolazi kroz njega“, priča Kluni.

Metju Peri, Met Leblank, Prijatelji
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Jednostavno smo znali da nije srećan i nisam imao pojma šta radi, 12 Vikodina dnevno i sve ono o čemu je pričao, sve te srceparajuće stvari“, izjavio je Kluni misleći na Perijevu knjigu „Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing“ iz 2022.

Metju Peri
foto: Printscreen YouTube

„I to vam samo govori da uspeh, novac i sve te stvari ne donose automatski sreću. Morate biti zadovoljni sobom i svojim životom“, poručuje.

„Prijatelji“ su se prikazivali 10 sezona od 1994. do 2004. s Perijem koji je glumio u celoj seriji. „Urgentni centar“ trajao je 15 sezona iako ju je Kluni napustio nakon pete sezone, pa se vratio za epizodu 6. sezone i finale serije 2009. godine.

(Kurir.rs/Jutarnji/T.B)

Bonus video:

01:18

ČESTO SE DEPRESIJA MASKIRA U TELESNE SIMPTOME Dr Đorđević: Nemate snage da ustanete, a sve vreme se osećate krivim! URADITE OVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track