ŠMEKER ZA KIM ŽENE OTKIDAJU NEKADA JE FURAO OVAKAV IMIDŽ: On je zvezda TRANSFORMACIJE, a kad vidite KO je u pitanju šokiraćete se
Foto: Four Square Productions / AFP / Profimedia

pre slave i bogatstva

ŠMEKER ZA KIM ŽENE OTKIDAJU NEKADA JE FURAO OVAKAV IMIDŽ: On je zvezda TRANSFORMACIJE, a kad vidite KO je u pitanju šokiraćete se

Pop kultura -

Promenio je imidž iz korena. Slavni glumac važi danas za jednog od najlepših muškaraca na svetskoj javnoj sceni, kažu to i obožavaoci, a i plastični hirurzi koji ističu da je njegovo lice pomeri teorije zlatnog preseka odnosno veoma blizu savršenoj simetriji. Stručnjaci za lepotu rekli su i da se ta simetrija pomalo smanjuje sa njegovim godinama, ali slike kažu da je su mu godine išle na ruku.

Zvezda ove transformacije je Džordž Kluni koji danas ima 62 godine. Glumac, reditelj, scenarista i producent miljenik je i žena i muškaraca. I kolege poznati glumci često o njemu pričaju kao i holivudskom lepotanu.

Džordž Kluni
foto: EPA / Kimmo Brandt

Kluni je karijeru počeo 1978. kao statista u seriji "Centennial" u svom rodnom Kentakiju, a proslavio se 1984. ulogom dr Daglasa Rosa u "Urgentnom centru". Sedamdesetih odnosno osamdesetih glumio je u "The Facts of Life".

Sa sve većom popularnošću došla je velika promena imižda na koju su uticali i trendovi, ali se nije sve na tome završilo.

Džordž Kluni, Urgentni Centar, ER

Džordž Kluni je pre skoro pet decenija izgledao skroz drugačije, najizraženiji detalj njegovog imižda bila je duža kovržava kosa. Retro frizura je otišla u zaborav, a on se vinuo u sam vrh Holivuda.

Kluni je na slici iz mladosti, najviše po frizuri, podsetio neke na čuvene pevače narodne muzike, Halida Muslinovića koji je imao skoro identičnu frizuru na omotru svog albuma pre više decenija i Jašara Ahmedovskog koji je pre čuvene frizure koje se odrekao posle mnogo godina, imao baš ovakav stil.

Džordž Kluni
foto: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Kluni je fantastičan primer da lepota ume da proceveta sa godinama. Doduše, lepe crte njegovog lica bile su oduvek tu, trebalo ih je samo istaći na pravi način. Šta li glumac danas misli o svom nekadašnjem imidžu? Džordž Kluni ume da bude veoma oštar prema sebi pa je tako kritikovao ovu svoju ulogu.

Dobitnik Zlatnog globusa i Oskara za sporednu ulogu u filmu "Sirijana" vremenom je dosta poboljšao i stil odevanja, iako je činjenica da nije veliki zaljubljenik u modu. Pre glumačkog posla radio je kao prodavac muških odela pa je i tako mogao da pokupi po neku modnu caku.

Vitalij Grecin, Dzordz Kluni
foto: Vitaliy Grechin / East2West News / Profimedia

Kluni se proslavio kao glumac, a po obrazovanju je novinar, diplomirao je žurnalistiku na Northern Kentucky Univerzitetu, pa upisao Univerzitet Cincinnati ali je ubrzo napustio studije.

Lisa Snoudon, Džordž Kluni
foto: Juan Rico / Backgrid USA / Profimedia

Glumac kom je Zlatni globus uručen i zbog nagrade u "Pitomcima", bolovao je tokom osnovne škole od Belove paralize- deca su ga ismevala zbog ukočenog lica. Pobedio je taj problem, i danas pleni i lepotom svog osmeha.

Rekao je jednom prilikom da je njegov život počeo kada je sreo Amal Kluni kojom se oženio 2014. godine. Poznati par ima blizance Elu i Aleksandera. A mi jedva čekamo da vidimo kako će glumac tek dobro izgledati..

(Kurir.rs/Blic žena/T.B)

Bonus video:

02:14

Transformacija Nikole Rokvića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track