SKANDALI KOJI SU OBELEŽILI 2023. GODINU: Svađe, golotinja, bankrot, zadovoljavanje na javnom mestu, osveta
Foto: GEORGE ROGERS-POOL / Sipa Press / Profimedia, Michael Tran / AFP / Profimedia, Twitter/ckakosmicka, Printscreen/X, COBRA TEAM / BACKGRID / Backgrid UK /

SKANDALI KOJI SU OBELEŽILI 2023. GODINU: Svađe, golotinja, bankrot, zadovoljavanje na javnom mestu, osveta

Pop kultura -

Krajem decembra svi sabiraju utiske i razmišljaju o tome šta su sve uradili u toku ove godine. Tako je i među poznatima. Neki su bili dobri, neki su pak imali svoje mračne trenutke, a neki su napravili ozbiljne skandale kojih se vredi podsetiti za sam kraj.

Skandali kraljevske porodice

Na samom početku ove godine, tačnije 10. januara, izašla je autobiografija princa Harija, "Rezerva" (Spare) u kojoj je govorio o svojoj porodici i njihovim odnosima. Sam naziv je kontroverzan jer govori o tome da je on "rezervni sin", što je u knjizi potvrdio rečenicom da je "rođen da bi mogao Vilijami da donira organe", ali to nije jedini problem oko ove knjige. Hari je u knjizi uporedio Megan sa svojom majkom princezom Dajanom. Govorio je o posttraumatskom stresu, korišćenju kokaina i ubijanja ljudi, a posebnu pažnju posvetio je i bivšoj devojci, Čelsi Dejvi, koju je opisivao kao "najbolju stvar koja mi se ikada desila". Ova knjiga je uz brojne druge ispade princa Harija i Megan Markl dovela do toga da je "Spotify" sa njima raskinuo ugovor vredan 20 miliona dolara i da su donacije njihovoj fondaciji opale za 11 miliona, ali i da su proglašeni za najveće gubitnike godine.

Princ Hari
foto: Promo

Nije samo Hari priredio niz skandala ove godine. Ni drugi članovi kraljevske porodice nisu ništa zaštićeniji od skandala. Među prvima je na listi Kejt Midlton, koju je porodica dovela do naslovnih strana. Razlog zašto su Kerol i Majkl, njeni roditelji, navodno u dugovima do guše, a zbog toga su se našli na meti strašnih kritika.

Kejt Midlton
foto: Avalon / Avalon / Profimedia

Kejt je upala u pažnju javnosti i zbog dve haljine. Jedna je izazvala haos na mrežama jer je otkrivala previše, barem za članove kraljevske porodice. Ona je išla da pozdravi južnokorejskog predsednika Jon Suk-jeola i njegovu suprugu, a za tu priliku odlučila se za jednostavnu crvenu kombinaciju. Čarape ispod kratke crvene haljine nije nosila, te je ceo svet gledao u njene zategnute noge.

Kejt Midlton
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Drugu haljinu mnogi nazivaju osvetničkom. Kejt Midlton je za Diplomatic Corps Reception u Bakingemskoj palati nosila svetlucavu dugačku haljinu. Kejt je ponela i dijamantski broš i Greville Chandelier minđuše koje je nasledila od Elizabete Druge, a kao poseban šlag na tortu ponela je i tijaru princeze Dajane, čime je zadala bolan udarac Megan Markl.

Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kejt Midlton i Kralj Čarls su se na samom kraju godine zajedno našali u centru skandala, a za sve je kriv novinar Omni Skobi, koji je objavio knjigu "Endgame". U toj knjizi novinar je otkrio da je Megan Markl optužila Čarlsa i Kejt za rasizam jer su izrazili zabrinutost zbog boje kože koju će imati mali Arči kada je Megan bila trudna.

Omni Skobi
foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Takmičenja i dodele nagrada

Evrovizija

Evrovizija je jedno od najpopularnijih muzičkih takmičenja, koje ljudi prvenstveno prate zbog novih interesantnih pesama, međutim na ovom takmičenju svake godine imamo po neki skandal, a tako je bilo i ove godine.

Skandali su započeli već na našem takmičenju "Pesma za Evroviziju" na kome se tradicionalno bira numera koja će predstavljati Srbiju. Pesme su bile odlične i sve je teklo super, sve do samog finala, kada su članovi tima pevača Džipsija izbačeni iz bekstejdža RTS-a zbog sukoba sa novinarima. Oni su besneli na novinare, vređali ih, a jedan od njih je čak i udario kameru.

Beovizija 2023, Evrovizija 2023, PZE, Džipsi
foto: RTS, Nikola Ristić, Gordan Jović

Na samoj Evroviziji dogodilo se nekoliko skandala, a posebnu pažnju domaćih medija privuklo je ponašanje ponašanje albanskih predstavnika, koji su tradicionalno, kao i svake godine, provocirali Srbiju. Albina i familija Kelmendi iz Peći su predstavljali Albaniju svojom pesmom, a na konferenciji za medije govorili su o Velikoj Albaniji i Kosovu:

- Mi smo ista krv, iste nacionalnosti, Kosovo i Albanija su kao brat i sestra, i imamo majku koja je Velika Albanija.

Evrovizija 2023, Albanija, Albina i Familja Kelmendi
foto: Printscreen/Youtube

Istog dana u bekstejdžu je pevačica Albina pokazala orla, "simbol" Velike Albanije uz rečenicu "Poželite nam sreću večeras".

Albanija, Evrovizija 2023, Albina i Familja Kelmendi
foto: Printscreen/Instagram

Dodela Oskara

Skandali sa dodele Oskara dugo se pamte. Među njima je jednostavno nemoguće zaboraviti kada je Anđelina Džoli poljubila svog brata ili kada je Robert Opel potpuno go istrčao na scenu, a posebnu pažnju je izazvao Vil Smit koji je lupio šamar komičaru Krisu Roku 2022. godine.

Vil Smit, Kris Rok
foto: Chris Pizzello, AP

Tokom 2023. godine nije bilo toliko velikog skandala, ali je svakako bilo onih vrednih pomena. Hju Grant pokazao je svoje najgore lice kada je ponizio voditeljku Ešli Grejem, koja je razgovrala sa gostima crvenog tepiha, tako što je odbijao da joj odgovori na bilo koje pitanje.

Ešli Grejem, Hju Grant
foto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Problemi sa Oskarom ove godine, počeli su i pre same dodele, kada je utvrđeno da je film "To Leslie" dospeo na takmičarsko mesto zahvaljujući nedozvoljenoj promociji.

Dodele Gremija

Ovogodišnja dodela Gremija ostaće upamćena po svađi Bena Afleka i njegove supruge Dženifer Lopez. Oni su se sukobili pre same dodele, kada je Ben nešto glumici prošaputao na uvo, a zatim je Dženifer kritikovala Bena jer je namrgođen i neprijateljski raspoložen na javnom mestu. U ovom periodu je par imao nekih bračnih problema, koje nikako nisu mogli da ostave kod kuće, te su se suočavali na svakom javnom događaju. Ipak, oni su svoje probleme rešili, te njihova ljubav sada blista novim sjajem.

Dženifer Lopez, Ben Aflek
foto: CBS / Planet / Profimedia

Mis univerzuma

Mis Univerzuma 2023. godine je Šejnis Palasios (Sheynnis Palacios) iz Nikaragve, a zaniljivo je da je devojka umalo ostala bez titule, obzirom da je samo nekoliko nedelja pred finale organizator izbora za mis proglasio bankrot.

Mis Univerzuma, Mis Univerzuma 2023
foto: Miss Universe / Sipa Press / Profimedia

Razlog za ovaj potez bio je niz skandala koji je pratio sam izbor, a koji se tiču modela. Ove godine u finale su dospele i dve transrodne kandidatkinje, što se dogodilo prvi put u istoriji. Reč je o Mis Portugala, stjuardesi po imenu Marina Mačete, i Riki Kole, koja je prva transrodna Mis Holandije. Takođe, publici se predstavila i Mis Nepala, koja je u istoriju ušla kao prva plus-sajz kandidatkinja.

Svi skandali Rite Ore u 2023. godini

Rita Ora je pevačica albanskog porekla koja se rodila na Kosovu, a čiji su se roditelji preselili kada je ona imala svega godinu dana. Ona redovno priča o ovoj teritoriji i lobira da se Kosovo pripoji Albaniji, što izaziva burne komentare na društvenim mrežama. Ipak, ona je napravila niz skandala tokom 2023. godine zbog kojih su je prezivali i Srbi i Albanci.

Rita Ora
foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Jedna od najneverovatnijih bio je kada je na svom koncertu u Mađarskoj uzela zastavu Srbije i ogrnula se njom. Srbi su joj se masovno smejali na društvenim mrežama, a momak koji joj je dao zastavu proglašen je za "heroja", a Albanci su se iznervirali. Ona je pokušala da se "opere", objašnjavajući kako je to sve greška i kako nije znala o čijoj se zastavi radi.

Rita Ora
foto: Twitter/ckakosmicka

Rita je uspela posebno da naljuti Srbe kada je pozirala ispred bilborda na kome se našala slika Novaka Đokovića.

Rita Ora
foto: Tiktok/printscreen

Albanka je mahnula rukom i tako pokazala da je teniser nervira, a samo nekoliko nedelja kasnije našla se u loži pored njega i smeškala se kao da se ništa nije desilo, čak je bila i jako srećna pored našeg asa.

Rita Ora, Novak Đoković
foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Svoj rođendan pevačica je dočekala na Kosovu, a čak i tada je uspela da iznervira sve oko sebe i to da još nije pošteno ni izašla iz aviona. Uzdahnula je, sva tugaljiva, pa se zatim se uhvatila za stomak, udahnula opet, spustila ruku na zemlju i dotakla srce, što je valjda trebalo da bude znak da su je emocije preplavile što je na rodnoj grudi, iako na istoj nije provela ni više od godinu dana.

Rita Ora
foto: Instagram

Poslednji u nizu je blam zbog nepoznavanja istorije i širenje netačnih informacija - ona je naime u američkom podkastu "Dear Media" ispričala da je rođena na Kosovu, kao i da je ono nekada bilo deo Albanije...

Rita Ora
foto: Printscreen/TikTok

Dalaj Lama dodiruje Lejdi Gagu

Duhovni vođa Dalaj Lama našao u centru skandala kad je u aprilu ove godine isplivao snimak na kojem traži od dečaka da ga poljubi u usta, a da mu zatim "posisa jezik".

Kao da ovo nije bolo dovoljno, Dalaj Lama se našao u još goroj poziciji kada je počeo da dodiruje Lejdi Gagu u jednoj emisiji. Na snimku koji je postao viralan se vidi kako Dalaj Lama sedi pored Lejdi Gage i u jednom momentu gleda u njene pocepane farmerke, a zatim stavlja ruku na njenu nogu i dodiruje je po koži. Pokušao je to da uradi i na drugoj nozi, ali ga je pevačica sprečila.

Kanje Vest i Bjanka Senzori u Italiji

Kanje Vest i Bjanka Senzori napravili su pravi haos ovog leta u Italiji, a Italijani su zbog njih bili toliko besni da su tražili bilo koji mogući način sankcionisanja. Popularan par boravio je tamo nekoliko nedelja, a za to vreme Bjanka je sve vreme hodala u skandaloznim izdanjima.

Bjanka Senzori
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bjanka je prošetala Italijom u kompletu koji u potpunosti odgovara njenoj boji kože i jasno ocrtava obrise tela, pa okolini daje utisak da je ona u potpunosti naga. Malo je reći da ona ispod te odeće nije imala nikakav donji veš.

Bjanka Senzori
foto: Profimedia

Nekoliko dana kasnije ona se odlučila za sličan nud komplet ispod kog ponovo nije nosila donji veš, a iako je bio nešto svetlije varjante, pokazivao je previše, pa su fanovi imali prilike da vide i Bjankine bradavice.

Kanje Vest
foto: COBRA TEAM / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kao šlag na tortu došao je i skandalozni seksualni prestup popularnog para u Veneciji. Bjanka i Kanje su otišli na vožnju gondolom, gde je Bjanka oralno zadovoljila svog supruga, a ceo svet je imao prilike da vidi njegovu golu zadnjicu.

Kanje Vest, Bjanka Ćensori
foto: COBRA TEAM / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Gola modna revija

Moda se u poslednje dve godine posebno kretala u pravcu golotinje, a jedna od najskandaloznijih modnih revija svojih pet minuta dobila je u toku Nedelje mode u Njujorku. Nju je organizovao modni brend "Black Tap Project", a modeli različitih oblika tela su prodefilovali u najminijaturnijim autfitima, skoro potpuno goli.

(Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

00:21

Skandal prilikom predaje liste “Novi Pazar protiv nasilja”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track