OVAJ SRBIN JE ROĐEN BEZ RUKU I NOGU, A DANAS GA CELA PLANETA OBOŽAVA: Kada progovori, svi ga BEZ DAHA slušaju, ali ŽIVOT ga ŠIBAO
Foto: Marija Mladjen/ATAImages

primer prave životne snage

OVAJ SRBIN JE ROĐEN BEZ RUKU I NOGU, A DANAS GA CELA PLANETA OBOŽAVA: Kada progovori, svi ga BEZ DAHA slušaju, ali ŽIVOT ga ŠIBAO

Pop kultura -

Primer je istinske životne snage, entuzijazma i odlučnosti. Primer je da se sa preprekama koje vam život nametne treba boriti. Rođen je sa tetra- amelija sindromom, genetskim poremećajem kojeg karakteriše nedostatak sva četiri ekstremiteta. To ga nije zaustavilo na putu da ostvari svoje snove, od kojih je onaj najveći da zasnuje svoju porodicu i postane otac. Ceo svet zna za ovog Srbina i mnogo je razloga za to.

Nik Vujičić rođen je u Melburnu u Australiji, poreklom je iz Srbije. Sin sveštenika Borislava i majke Dušanke koja je radila kao medicinska sestra, najpre je pohađao školu za decu sa invaliditetom, a onda je nakon promene zakona, postao đak redovne škole. U detinjstvu je teško podnosio sindrom sa kojim je rođen, borio se sa depresijom i kao desetogodišnjak pokušao da izvrši samoubistvo.

Aleksandar Vučić, Nik Vujičić
foto: Tanjug/Sava Radovanović

Pobedio je depresiju, roditelji su mu bili snažna podrška i činili su sve da ga nauče samostalnosti u životu. Nik Vujićić je osnovnu školu završio u Brizbejnu, pa je upisao visoku školu, a onda i studije računovodstva i planiranja finansija koje je uspešno završio.

Život Nika Vujićića promenio se kada je sindrom prihvatio kao izazov. Počeo je da drži motivacione govore širom sveta sa ciljem da ohrabri ljude da prihvate život i prate svoje snove.

Nik Vujičić
foto: Profimedia

Govore drži po školama, crkvama i hrišćanskim kongresima, teme su invalidnost, hrišćanske vere i nada.

Vujičić je na toliko mnogo načina pobedio prepreke koje mu je genetski poremećaj nametnuo da se bavi i raznim sportovima u koje spadaju plivanje, surfovanje, fudbal i golf.

Nik Vujičić

Druga važna promena u njegovom životu desila se kada je upoznao Kanae Mijaharu.

Ljubav na prvi pogled

Nik i Kanae sreli su se 2010. u Dalasu gde je on držao predavanje, a ona sedela u publici. Osetila je snažnu hemiju kada su im se susreli pogledi. Vujičić se u nju zaljubio na prvi pogled. Poslao joj je poruku preko njene rođene sestre pa je došlo do zabune jer je Joši (kako se zove sestra Kanae Mijhare) smatrala da je poruka namenjena njoj.

Sin, Supruga, Nik Vujićić
foto: Facebook

Kanae je u to vreme bila u vezi, odlučila je ubrzo da prekine tu romansu shvativši da bivši momak nije muškarac za nju. Počela je da sve češće razgovara sa Nikom preko telefona i emocije su bivle sve jače, piše insbright.com.

Nik Vujičić

Nik Vujičić i Mijahara venčali su se 12. februara 2012. godine, 2013. dobili su sina Kijoši Džemsa a 2015. sina Dejana Levija.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

03:54

DEPRESIJA JE SVE PRISUTNIJA MEĐU NAMA! Evo šta prvo treba da učinite da je pobedite bez antidepresiva (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track