KRALJICU ELIZABETU BRINULA JEDNA STVAR PRE NJENE SMRTI: Princeza Ana progovorila o POSLEDNJIM DANIMA svoje majke
Foto: Shutterstock

U DOKUMENTARCU

KRALJICU ELIZABETU BRINULA JEDNA STVAR PRE NJENE SMRTI: Princeza Ana progovorila o POSLEDNJIM DANIMA svoje majke

Pop kultura -

Kraljica Elizabeta brinula se da će biti teško organizovati njenu sahranu ako umre u Balmoralu, otkrila je princeza Ana.

Ovi detalji otkriveni su u novom dokumentarcu o kraljevskoj porodici, a u dirljivom segmentu, Ana govori o majčinoj smrti i kako se osećala kad je videla kako se Carska državna kruna poslednji put skida s kraljičinog kovčega u kapelici Svetog Džordža u Vindsoru.

kraljica Elizabeta
foto: Jane Barlow/WPA-Pool/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

''Prilično sam čudno osetila olakšanje – to je to, gotovo'', rekla je.

''Ta se odgovornost prenosi dalje.''

Princeza Ana, koja je bila izuzetno bliska s pokojnom kraljicom i majkom tokom svog života, takođe je rekla: ''Mislim da je postojao trenutak kada je ona osetila da će biti komplikovano ako umre u Balmoralu. Pokušavali smo da je uverimo da to nije njena briga.''

princeza Ana
foto: JOHN RAINFORD / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Razlog je bila silna organizacija njenog ispraćaja i premeštanje njenog tela u London, ali i dolazak članova porodice koji u poslednjim danima s njom nisu bili u Balmoralu.

No, mnogi su smatrali prikladnim što je kraljica umrla upravo u Balmoralu jer je jako volela škotsko gorje. Neposredno pre njene smrti u septembru prošle godine, posetio ju je dr Ajejn Grinšilds, koji je nakon toga rekao da je govorila kako joj je zadovoljna što je tamo i da uživa u miru.

Kraljica Elizabeta
foto: ALPR/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

Princeza Ana dodala je još da je bila puka slučajnost jer se našla u Balmoralu na taj tužan dan. Objasnila je da se samo zaustavila u dvorcu na povratku prema jugu nakon što je provela nekoliko dana na zapadnoj obali Škotske.

Nakon kraljičine smrti, Ana je otkrila da je njenom bratu bilo teško da se u potpunosti pripremi za trenutak u kom će doći na presto, uprkos tome što je ceo život čekao na to.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr/ L. S)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track