JEDAN OD NAJLEPŠIH SRBA SVIH VREMENA OTIMAO ŽENE SLAVNIM FRANCUZIMA: Zvali su ga Apolon, a onda su videli njegovu ćerku SLADINKU
Foto: PHOTOTHEQUE LECOEUVRE / AFP / Profimedia

KRV NIJE VODA

JEDAN OD NAJLEPŠIH SRBA SVIH VREMENA OTIMAO ŽENE SLAVNIM FRANCUZIMA: Zvali su ga Apolon, a onda su videli njegovu ćerku SLADINKU

Pop kultura -

Ćerka Filipa Nikolića, jednog od najlepših Srba svih vremena danas je njegova kopija.

Iako se često piše o slavnim ženama sa ovih prostora koje su uspele u svetu šoubiza, kada je reč o muškarcima, situacija je dijametralno suprotna. To naravno ne znači da ih nema, ali se čini da su ipak dame dominantnije.

Filip Nikolić
foto: BENAROCH / Sipa Press / Profimedia

Jedan od retkih koji je tokom svog, nažalost kratkog života, dosegao svetsku slavu bio je Filip Nikolić, pevač, glumac i kako mnogi smatraju, jedan od najlepših Srba svih vremena.

Njegovi roditelji su u Francusku došli 1967. godine - majka mu je bila iz sela kod Požarevca, a otac iz sela nedaleko od Leskovca.

Kao dete je bio uspešan gimnastičar i voleo je da peva, te nije bilo iznenađenje kada je kasnije 1996, u ranoj mladosti, sa svoja dva prijatelja Francuza osnovao bend 2Be3.

Postali su slavni preko noći, te prodali preko pet miliona albuma, a potom i ušli na sve TV i radijske stanice. Punili su najveće hale po Francuskoj i širom Evrope, a čak je i napravljena TV serija s imenom benda, kao i strip s njihovim imenima, a voštane figure su im ušle u čuveni muzej "Greven".

Slavni Srbin bio je miljenik žena, a devojke su ga pratile u stopu. Dnevno je dobijao na stotine i stotine pisama, i kako je tada pisala štampa, ljubio je brojne slavne lepotice, pa čak i "skidao" devojke drugim slavnim Francuzima koji protiv Filipa nisu imali šanse.

Njegov život promenio se 1998. godine kada je upoznao Valeri Burdan, koja mu je kasnije postala i supruga, a dobili su i ćerku kojoj su dali ime Sladinka Danica Saša.

Valeri je već imala jednu ćerku Tanel kada je upoznala Filipa. Posle Filipove smrti Valeri je napisala knjigu o njemu u kojoj je otkrila da je njena veza sa pop zvezdom bila puna trauma i izjavila je da u vreme kada je bila trudna, Filip nije bio srećan što će dobiti dete jer bi mu to u šoubiznisu narušilo imidž zavodnika. Ipak, ona je otkrila da je Filip bio izvanredan tata i veoma brižna osoba.

Početkom dvehiljaditih je boravio u Srbiji, u okviru turneje po Evropi, a svoje srpsko poreklo je uvek ponosno isticao. Poslednjih godina života često je nastupao i u pozorištu. Pred kraj života je odlučio da se ponovo vrati muzici i pripremao je prvi solo album i planirao da napiše knjigu o svojoj karijeri.

Filip Nikolić
foto: TF1 / AFP / Profimedia

Preminuo je u snu, u svojoj 35. godini, zvanično usled srčanog udara, ali se pričalo da je uzeo i preveliku dozu pilula za spavanje. Njegova ćerka Saša tada je imala samo tri godine, a svet su obišle tužne slike na kojima sa majkom u suzama prati očev kovčeg na sahrani.

Govorilo se godinama da se "takva lepota više ne rađa", te da teško da će iko moći da nasledi legendarnog Filipa, a onda je njegova ćerka Saša porasla.

Lepotica danas ima 18 godina i kopija je slavnog oca, a na njen izgled retko ko bi mogao biti ravnodušan.

Sudeći po Instagramu na kojem je prati preko 40.000 ljudi, ona već niže uspehe u modelingu, a veoma često deli i fotografije pokojnog oca.

U jednoj od svojih objava na Instagramu je postavila idiličnu sliku mame i tate uz reči: "Verujem u iskrenu ljubav."

Lepa Sladinka izgleda nestvarno, a nije ni čudo kakvu genetiku je nasledila...

(Kurir.rs/Wanted/T.J.)

Bonus video:

04:41

ZAŠTO NETFLIX, HBO, AMAZON NE ŽELE DA PRIKAZUJU OVAJ FILM? Glumac iz Njujorka o milionskom projektu i INTERESU da se OVO NE SAZNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track