IMALA SAM 16 GODINA KAD ME JE EPSTAJN REGRUTOVAO: Ono što su radili devojčicama je GNUSNO, a čak sam i sama radila za njega
Foto: Dateline / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

ISPOVEST

IMALA SAM 16 GODINA KAD ME JE EPSTAJN REGRUTOVAO: Ono što su radili devojčicama je GNUSNO, a čak sam i sama radila za njega

Pop kultura -

U otpečaćenoj sudskoj dokumentaciji optuženog milijardera Džefrija Epstajna za pedofiliju pojavljuju se brojna poznata imena iz sveta politike i šoubiznisa. Kako se navodi, veruje se da se u dokumentaciji pominje preko 200 imena. Posle samoubistva Epstajna u zatvoru 2019. godine Kortni Vlajd i Virdžinija Roberets pričale su o pedofilu i njegovim klijentima.

Najpoznatija žrtva Džefrija Epstajna je Virdžinija Roberts, koja je svojevremeno bila i seks robinja princa Endrua. Ona je je javno iznela fetiš princa prema stopalima, a svedočila je i o Džefriju Epstajnu. Virdžinija je u svom svedočenju označila i Gislejn Maksvel, poznatiju kao monstruozna madam, pripadnicu "elite" koja ju je upućivala na klijente i kako da ih zadovolji.

0467555600, Džefri Epstajn
foto: TNS / ddp USA / Profimedia

"Ona je igrala jednu od svojih omiljenih igara pogađanja. Pitala je Endrua šta misli, koliko ja imam godina. On je pogodio da imam 17. Oboje su smejali kada je ona izgovorila šalu da sam ja previše stara za Džefrija", rekla je svojevremeno Virdžinija.

princ Endru
foto: Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Bila sam mlada i uplašena, znala sam da imam posla sa veoma moćnim ljudima", ispričala je Virdžinija. Ona je "regrutovana" kada je imala 16 godina.

Virdžinija Roberts
foto: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

"Nisam znala šta će mi se desiti ako odbijem, nisam smela da ih prijavim. Samo sam puštala da rade šta hoće", kaže Virdžinija.

Kako je Džefri Epstajn pronalazio žrtve?

Džefri Epstajn je pronalazio žrtve, po svedočanstvu Kortni Vlajd, u saradnji sa ljudima koji su mu pomagali i uz brojna obećanja ako pristanu da rade za njega. Kako je rekla u svom svedočenju, Epstajna je upoznala 2002. godine, kada je imala 14 godina i još uvek je nosila protezu.

0647032751, Džefri Epstajn, Gislejn Maksvel
foto: SDNY / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Sa skoro svim devojčicama, pa i sa mnom, bio je isti scenario. Ponudio mi je da ga masiram za dobru novčanu nadoknadu", rekla je Kortni, primetivši da se sasvim uklapala u Epstajnov tip - visoka, mršava devojčica, laka za manipulisanje.

Kortni je kasnije nastavila da regrutuje devojčice sa Epstajna.

Džefri Epstajn
foto: Profimedia / BACKGRID

"Uvek mi je tražio što mlađe devojčice. Nikad mu ih nije bilo dosta, umeo je da ih menja i po tri dnevno ponekad", posvedočila je, dodavši da je ona uvek lovila nezaštićene devojčice, beskućnice ili na bilo koji drugi način ranjive.

Epstajn je navodno 24. jula u ćeliji već pokušao da izvrši samoubistvo, 10. avgusta 2019. godine pronađen je mrtav.

(Kurir.rs/ Blic žena/ L. S)

Bonus video:

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track