POZNATI FRAJERI POLUDELI ZA LAKOM ZA NOKTE! Furaju svoj fazon sa šarenim manikirom, a on rešio DA ZARADI i pokrene svoju liniju
Foto: Harry Styles / Vevo / Ferrari / Profimedia

svaka čast!

POZNATI FRAJERI POLUDELI ZA LAKOM ZA NOKTE! Furaju svoj fazon sa šarenim manikirom, a on rešio DA ZARADI i pokrene svoju liniju

Pop kultura -

Trend lakiranja noktiju već dugi niz godina rezervisan je za žene, ali muškarci su se za posebna događanja sada takođe počeli da se sređuju i odlaze na manikir, a svetske zvezde sve više razbijaju taj mit.

Lakiranje noktiju već godinama je deo ulepšavanja rezervisan uglavnom za žene, a prošlih nekoliko decenija bilo je nezamislivo da muškarci lakiraju svoje nokte. Svoje ruke lakom za nokte ukrašavali su tek retki rokeri i pankeri.

Ipak, i to je počelo da se menja i se sve više muškaraca i mladića odlučuje na uređivanje noktiju, ali i šminkanje.

Jedan od prvih koji je pokrenuo trend lakiranja noktiju među muškarcima je slavni pevač Hari Stajls. Hari već godinama ukrašava svoje nokte za nastupe, a viđen je kako lak nosi i u slobodno vreme.

Taj stil toliko mu se svideo da je krajem 2021. godine čak pokrenuo i svoju vlastitu liniju lakova za nokte ''Pleasing''.

Osim njega, brojni drugi pevači i reperi odlučili su da ukrase svoje nokte.

Jedan od njih je Džo Džonas koji je na Met Gali 2022. godine ponosno pokazao svoj manikir, a imao ju je i na nekoliko koncerata.

Reperi ASAP Roki i Lil Nas X takođe su već nekoliko puta viđeni s manikirom na ruci. Džejson Momoa i Kris Hemsvort su takođe nosili lak za nokte.

Pre nekoliko dana australijski glumac Džejson Donovan viđen je s crnim noktima i na rukama i na nogama na plaži. Ponosno ih je istakao i dok je pozirao za paparacee u kupaćim gaćama.

A zašto sve više muškaraca nosi manikir? Je li to znak podrške ženama, podrške ravnopravnosti polova ili nešto treće?

Džejson Donovan
foto: Mega / The Mega Agency / Profimedia

Slavna kozmetičarka Britni Bojs smatra da su nokti jednostavno napredak smera u kom se moda kreće.

"Općenito, ako pogledate crveni tepih u poslednje tri do četiri godine, možete videti da moda i zabava koriste te velike trenutke kako bi pokazali da su neka rodna i polna pravila jednostavno zastarela", kaže ona.

Drugi kozmetičar iz Los Anđelesa Tuguldur Erdenejagral vidi demokratizaciju noktiju kao jednostavno još jedan novi način modnog dodatka.

"To je poput nakita. Nega noktiju nije rezervisana za određeni pol", kaže.

"Ovaj trend pomaže da se promeni mišljenje opšte javnosti. Kad slavne osobe počnu nešto da rade, ljudi počnu da misle da je to normalna i kul stvar", kaže ovaj iskusni kozmetičar, prenosi Fashionista.

lak za nokte, muški lak za nokte
foto: Z1021 Peter Endig / DPA / Profimedia

Svima je jasno da se trendovi menjaju, a može se priznati da nekim slavnim muškarcima lak za nokte itekako dobro pristaje uz njihove posebne odevne kombinacije.

Originalno, lak za nokte ima istoriju dužu od 5 hiljada godina, a u drevnoj Kini nosili su ga vladari i elita kao znak njihove moći i bogatstva. Lak za nokte tada bi se pravio od kombinacije belanjaka, želatina, pčelinjeg voska i sasušenih latica cveća koji bi dali crvenkastu boju.

Prvi akrilni lak osmišljen je 1954. godine i to od strane zubara Frederika Sleka koji je jednog dana na poslu slomio nokat i popravio ga koristeći dentalni akril.

(Kurir.rs/Dnevnik.hr/T.J.)

Bonus video:

00:33

RAŠA ZAVODI RED I DISCIPLINU U MAJKAMA I SNAJKAMA: Nokti mogu da vam budu dugački i šest metara, ALI OVO ĆETE MORATI DA SREDITE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track