BARBI I OPENHAJMER PONOVO IZDOMINIRALI: Na prestižnoj ceremoniji dodele nagrada ova dva blokbastera pokupila SVA PRIZNANJA
Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia, Blitz Film, Taramount film

rat se nastavlja

BARBI I OPENHAJMER PONOVO IZDOMINIRALI: Na prestižnoj ceremoniji dodele nagrada ova dva blokbastera pokupila SVA PRIZNANJA

Pop kultura -

Nakon trijumfa na dodeli Zlatnog globusa, blokbaster "Openhajmer" Kristofera Nolana bio je apsolutni pobednik Kritiks čojs avordsa osvojivši osam nagrada, uključujući priznanje za najbolji film, reditelja i sporednog glumca (Robert Dauni Mlađi).

Kilijan Marfi, Openhajmer
foto: Universal Pictures - Atlas Enter / AFP / Profimedia

Od 18 nominacija (najviše što je bilo koji film dobio u istoriji ovog takmičenja), koliko je osvojilo ostvarenje "Barbi" Grete Gervig, glumačka ekipa s Margo Robi na čelu ponela je kući šest laskavih priznanja, uključujući nagradu za najbolju komediju i pesmu ("Ja sam samo Ken").

Barbi
foto: Mattel/Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Najveća napetost na ceremoniji tradicionalno je vladala u kategoriji za najboljeg glumca i glumicu, a priznanja su pripala Emi Stoun za "Jadna stvorenja" (Poor things) i Polu Džijamatiju za "Zadržane" (The Holdovers).

Najmanje iznenađenja je bilo u kategoriji serija, jer su "Medved" (Bear), "Naslednici" (Succession) i "Beef" osvojili važne nagrade, a ekipe serija osvojile su više priznanja za najbolje glumce, kao i u kategorijama humoristička, dramska i specijalna serija. "Medved" i "Beef" poneli su po četiri nagrade, a "Naslednici" tri.

Harison Ford
foto: The CW / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Harison Ford je primio priznanje za sveukupni uspeh u karijeri, a Amerika Ferera nagrađena je nagradom SeeHer.

Ceremoniju je drugu godinu zaredom vodila glumica i komičarka Čelsi Hendler, a svečanost je održana u Barker hangaru na aerodromu Santa Monika u Los Anđelesu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:31

POISTOVEĆUJEMO SE SA RUŽIČASTIM SVETOM: Sociolog objašnjava uzrok ogromne popularnosti filma barbi! Sve je počelo MNOGO PRE FILMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track