SLOVENIJA IZABRALA PREDSTAVNIKA NA EVROVIZIJI: Pesma inspirisana žrtvom prvog zabeleženog PROGONA VEŠTICA, a evo kako zvuči
Foto: Printscreen YouTube

BLIŽI SE MUZIČKI DOGAĐAJ GODINE

SLOVENIJA IZABRALA PREDSTAVNIKA NA EVROVIZIJI: Pesma inspirisana žrtvom prvog zabeleženog PROGONA VEŠTICA, a evo kako zvuči

Pop kultura -

Sloveniju će na Evroviziji ove godine, koja će se održati u maju u švedskom gradu Malme, predstavljati pevačica Raiven, a sinoć je premijerno objavljena pesma koja će predstavljati ovu zemlju.

Pesma se zove Veronika, a inspirisana je pričom o Veroniki Desinićkoj. Ona je bila druga supruga Fridrika II Celjskog, a kasnije žrtva prvog zabeleženog progona veštica u Sloveniji. Legende o strastvenoj, ali zabranjenoj ljubavi Veronike i mladog grofa Fridrika vezuju se za dvorac Veliki Tabor, koji se nalazi u Hrvatskom zagorju.

Osim akademski obrazovane muzičarke Raiven, pesmu autorski između ostalih potpisuje i Bojan Cvjetičanin, pevač grupe Joker Out, koja je prošle godine oduševila na Evroviziji.

Predstavljen je i spot. Sudeći po prvim komentarima na Jutjubu, Slovenija bi na ovogodišnjem Eurosongu mogla dobro da prođe. "Remek-delo". "Pesma je predivna", "Nemam reči, začarala me pesma", "Bravo Raiven", "Evropa nije spremna za ovo", "Rasturiće", samo su neki od komentara na Jutjubu.

Kako piše slovenački list Večer, Evropa će dobro zapamtiti Sloveniju na Eurosongu, jer u Švedsku šalju jednu od najharizmatičnijih umetnica s prepoznatljivim i dobro osmišljenim imidžom. Pesmu će na Eurosongu otpevati na slovenačkom jeziku, a na sceni će se, kao i u spotu, pojaviti u pratnji plesača baletskog ansambla SNG Opera i baleta Ljubljana.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ Večer/ L. S)

Bonus video:

02:12

EUROSONG IZMEĐU ŠOU PROGRAMA I POLITIKE: Dejan Kukrić i Nenad Vuković u Usijanju dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track