ŠOK OBRT U RATU HARIJA PROTIV BRITANSKIH TABLOIDA: Princ će morati da plati basnoslovnu cifru, a evo i zašto
Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

ODUSTAO OD TUŽBE

ŠOK OBRT U RATU HARIJA PROTIV BRITANSKIH TABLOIDA: Princ će morati da plati basnoslovnu cifru, a evo i zašto

Pop kultura -

Princ Hari odustao je od tužbe za klevetu koju je podneo protiv The Mail on Sunday (TMOS) nekoliko sati pre isteka roka za predaju spiska releventnih dokumenata. Njegovi advokati obavestili su Visoki sud juče u 10 sati da se slučaj obustavlja. Sin kralja Čarls i princeze Dajane suočiće se sa plaćanjem troškova tužene strane, a koji iznose 250.000 funti, kao i sa troškovima svojih advokata, što znači da će platiti više od 750.000 funti.

princ Hari
foto: KarlLarsenPRphotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Hari tužio je pomenutog izdavača za klevetu zbog članka u kojem se navodi da su njegovi saradnici za odnose sa javnošću pokušali da zaokrenu spor sa Ministarstvom unutrašnjih poslova oko njegove odluke da smanji svoju policijsku zaštitu koju finansiraju poreski obveznici.

Vojvoda od Saseka rekao da ga je nepravedno optužen za pokušaj zbunjivanja javnosti. Njegovi advokati bili su prvo toliko ubeđeni u pobedu da su od sudije zatražili da presudi u Harijevu korist čak i bez suđenja.

Međutim, prošlog meseca sudija je odbio taj zahtev, jer je odlučio da tužena strana ima šansu da pokaže da su Harijeve izjave bile obmanjujuće. Kao deo pravnog procesa, obe strane trebalo je da pokažu sa kakvim dokumentima raspolažu. Nije poznato kakve spise su spremali Harijevi advokati.

princ Hari
foto: Jack Hill / News Licensing / Profimedia

Princ Hari viđen je poslednji put u javnosti dan pre nego što je javnost saznala da je Kejt Midlton podvrgnuta operaciji abdomena u bolnci u Londonu i da će kralj Čarls koji se danas pojavio u javnosti, biti operisan naredne nedelje zbog benignog uvećanja prostate. Nije se oglašavao povodom dešavanja na dvoru, a za stanje svog oca saznao je preko medija, a onda i preko Bakingemske palate.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track