SVE JE POČELO OD SUĐENJA MAJCI KOJA JE UTOPILA SVOJU DECU: Serija koju ceo svet obožava inspirisana je stravičnom ISTINITOM PRIČOM
Foto: Profimedia

DOTAKLA GA JE

SVE JE POČELO OD SUĐENJA MAJCI KOJA JE UTOPILA SVOJU DECU: Serija koju ceo svet obožava inspirisana je stravičnom ISTINITOM PRIČOM

Pop kultura -

"Očajne domaćice", popularna serija kreatora Marka Čerija, dominirala je televizijskim ekranima u ranim 2000-im. Čerijeva komično-dramska serija počela je s prikazivanjem 2004. godine, a poslednja, osma sezona, izašla je 2012.

Serija prati četiri domaćice, Suzan Mejer (Teri Hačer), Linet Skavo (Felisiti Hafman), Bri Van de Kamp (Marša Kros) i Gabrijela Solis (Eva Longorija), koje su sa svojim porodicama živele u fiktivnoj ulici Visterija Lejn. U prvoj sezoni domaćice su pokušavale da reše misteriju neočekivanog samoubistva svoje prijateljice Meri Elis Jang, dok su u drugoj sezoni istraživale misteriozne nove komšije.

Očajne domaćice, Medison de la Garsa
foto: FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

Svaka sezona imala je svoju priču, a kasnije sezone imale su sve luđu i neverovatniju radnju, poput šeste sezone u kojoj se manji avion srušio na Visterija Lejn. Međutim, ono što mnogi obožavatelji ne znaju jeste da je serija inspirisana stvarnim događajem.

Prema portalu Collider, tvorac serije Mark Čeri dobio je ideju za scenario nakon što je sa svojom majkom pogledao snimak jednog suđenja iz 2001. godine.

Eva Longoria, Očajne Domaćice
foto: Printskrin YT

Čeri je u intervjuu za The New York Times rekao kako je s majkom gledao suđenje Andrei Jejts, koja je patila od postporođajne depresije i psihoze, te je utopila svoje petoro dece. Čerija je šokirala reakcija njegove majke na ceo slučaj, pa je odlučio da napiše scenario za seriju o domaćicama.

"Okrenuo sam se prema njoj i rekao joj: 'Bože, možeš li da zamisliš koliko je ta žena morala da bude očajna da je naudila sopstvenoj deci?' Moja majka je izvadila cigaretu iz usta i rekla mi: 'Osećala sam se tako'", otkrio je Čeri, te dodao da ga je šokirao majčin odgovor. "Morate da razumete da sam na svoju mamu oduvek gledao kao na savršenu ženu i majku, ženu koja je sanjala o tome da bude domaćica. To je ono što je želela i to je bio njen život.

Očajne domaćice, Marša Kros
foto: TOUCHSTONE TELEVISION - Album / Album / Profimedia

Bilo je šokantno saznati da je imala trenutke u kojima je bila očajna kada smo sestre i ja bili mala deca, a moj otac završavao fakultet u Oklahomi. Ona je bila sama kod kuće s troje dece uzrasta od pet, četiri i tri godine. Bili smo puni energije, a ona je počela da gubi razum. Počela je da mi priča te priče. Shvatio sam da ako je moja majka imala ovakve trenutke, onda ih je imala svaka žena iz predgrađa. Tako sam dobio ideju da počnem da pišem o četiri domaćice", objasnio je tvorac serije.

Čerijeva majka nadovezala se na njegovu priču i rekla da su "Očajne domaćice" sličnije stvarnosti nego većina rijaliti emisija, te da na humorističan način prikazuju probleme iz stvarnog života.

"Ova serija je ljubavno pismo svim ženama koje imaju probleme i koje daju sve od sebe kako bi bile dobre domaćice", rekao je Čeri.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S)

Bonus video:

00:53

Prsten sudbine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track