OVO JE KUĆA SRPKINJE KOJA OBLAČI BRITANSKU PRINCEZU: Sinoć je sve ZASENILA na engleskom dvoru, a njen dom je pravo REMEK-DELO
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia, AP/Scott Garfitt

ROKSANDA ILINČIĆ

OVO JE KUĆA SRPKINJE KOJA OBLAČI BRITANSKU PRINCEZU: Sinoć je sve ZASENILA na engleskom dvoru, a njen dom je pravo REMEK-DELO

Pop kultura -

Roksanda Ilinčić, slavna dizajnerka srpskog porekla odavno je postala cenjeno ime u svetu mode, a nije tajna da njene haljine nosi i princeza od Velsa, Kejt Midlton.

Koliko je njeno ime značajno govori i činjenica da je pre nekoliko dana ovenčana najvišim priznanjem CBE za doprinos u modnom dizajnu. Najviši orden Britanske impreije jeste viteški orden kojim se nagrađuju doprinosi umetnosti i nauci kao i rad sa dobrotvornim i socijalnim organizacijama i javna služba izvan državne službe.

Roksanda Ilinčić, princeza Ana
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Roksanda Ilinčić se na dodeli u Bakingemskoj palati pojavila u raskošnoj haljini u kraljevskoj ljubičastoj boji, a priznanje joj je uručila princeza Ana, sestra kralja Čarlsa. Genijalnost njenog dizajna došla je do izražaja, a klasičan crni sako odlično se uklopio sa ostatkom stajlinga.

O Roksandi Ilinčić piše i Daily Mail pa navodi da je reč o umetnici iz Beograda.

Međutim, osim što ima specifičan i istančan ukus za modni dizajn, Roksanda ima i nesvakidašnji ukus za enterijer, čemu svedoče fotografije unutrašnjosti njenog doma u Londonu.

Čelično stepenište u obliku kutije obojeno u kobalt plavu centralni je deo kuće Roksande Ilinčić u Londonu. Popularna dizajnerka, čije kreacije nose Kejt Midlton, Mišel Obama, Kejt Blančet, opremila je svoj dom tako da izgleda zaista drugačije od onoga što inače viđamo.

Vodeći britanski sajtovi, posebno oni posvećeni arhitekturi, detaljno pišu o tome kako je Roksanda, uz pomoć studija RA Projects, redizajnirala svoj dom i napravila pravo remek-delo.

Jarkoplavo stepenište je fokus ovog doma, tačka oko koje se vrti ceo prostor.

Roksanda je sa svojim mužem kupila novoizgrađenu kuću u fazi opremanja, a arhitekta Rašid Ali je potom napravio ovo stepenište da bi stvorio fluidan prostor sa obiljem svetla.

Roksanda je želela modernu atmosferu galerije u prizemlju, što je uspešno postignuto podovima u nežnoj nijansi sive, potpuno belom kuhinjom po meri, specifičnim osvetljenjem i dramatičnim stepeništem u jezgru.

Ali i Roksanda su se tokom procesa poigravali oblaganjem nekih zidova intenzivnom plavom tkaninom. Tada je on došao na ideju da napravi vizuelno propusno čelično stepenište baš u toj kobalt plavoj boji.

Svetlost se kreće oko njega kako se i sunce kreće, a takođe i kako se pali rasveta, stvarajući utisak da se ono stalno menja.

Uz to, prozori nemaju jaka okna da bi propuštali više svetlosti.

Kuhinja od lakiranog medijapana savršeno se uklapa u ovu trospratnu kuću, koju je Roksanda kupila još 2013.

Kupatilo u japanskom stilu je nenametljivo i elegantno, sa ogromnim ogledalom koje prostor čini vizuelno većim.

(Kurir.rs/ Zadovoljna/ L. S)

Bonus video:

10:13

NIJE SAMO HALJINA KEJT MIDLTON NA VIMBLDONU KOJU JE KREIRALA SRPSKA DIZAJNERKA OČARALA SVE Imamo još jedan modni uspeh u svetu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track