VILIJAM VIĐEN PRVI PUT U JAVNOSTI OD ŠOK VESTI DA KRALJ IMA RAK: Hteo da se brine o porodici, ali morao da se vrati na dvor! VIDEO
Foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

protokol

VILIJAM VIĐEN PRVI PUT U JAVNOSTI OD ŠOK VESTI DA KRALJ IMA RAK: Hteo da se brine o porodici, ali morao da se vrati na dvor! VIDEO

Pop kultura -

Princ Vilijam je viđen prvi put od objave šok vesti da kralj Čarls ima rak. Naime, on se jutros vratio na posao i priprema govor o zdravlju svog oca.

Čarls je odložio povratak na javne dužnosti nakon dijagnoze raka, a Vilijam sada nosi najveći teret kraljevih dužnosti.

Vilijam je rasčistio svoje dužnosti kako bi se brinuo za Kejt i njihovo troje dece nakon što je prošlog meseca bila podvrgnuta operaciji abdomena.

Princ Vilijam
foto: AP Yui Mok

Planirao je da se povuče sa kraljevskih dužnosti na tri i po nedelje - ali od jutros drži investituru (svečano postavljanje na neki položaj) u zamku Vindzor.

Na snimcima se vidi kako se Vilijam smeje i šali dok deli priznanja na ceremoniji. Kralj je nastavio lečenje u Sandrigemu gde je doputovao juče iz Klarns hausa odnosno Bakingemske palate.

Princ Vilijam
foto: AP Yui Mok

Princ od Velsa dodeljuje više do 50 priznanja, uključujući nagradu bivšoj engleskoj fudbalerki i Elen Vajt.

Takođe, Vilijam će večeras prisustvovati svečanosti prikupljanja sredstava London Air Ambulance u londonskom hotelu "Raffles".

Tajms piše da bivši pilot aviona hitne pomoći Vilijam želi da "umiri javnost" tako što će uskočiti umesto bolesnog oca na kraljevske dužnosti. Očekuje se da će na svečanosti održati dirljiv govor u kome će odati priznanje Čarlsovoj bitki za zdravlje. Ali Vilijam neće pomenuti posetu svog brata Velikoj Britaniji, rekli su izvori.

kralj Čarls
foto: James Manning / PA Images / Profimedia

Svi ostali zaposleni članovi kraljevske porodice nastavljaju sa javnim angažmanom u kraljevom odsustvu.

Međutim, malo je verovatno da će princeza od Velsa biti viđena da obavlja bilo kakve dužnosti sve do posle Uskrsa, kažu izvori.

The Sun kaže da su Čarls i Vilijam postali neverovatno bliski poslednjih meseci. Kralj je redovno boravio u zamku Vindzor nedeljom uveče kako bi proveo vreme sa svojim najstarijim sinom i prestolonaslednikom.

princ Hari, princ Vilijam
foto: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

Što se princa Harija tiče - on je navodno otvoren za ponovni susret sa bratom Vilijamom. Međutim, navodno proveo noć u hotelu jer njegov brat ne planira da ga vidi. Hari je juče krenuo preko Atlantika da bude sa kraljem Čarlsom nakon što je monarhova dijagnoza karcinoma šokirala ceo svet. Sreli su se u Klarens Hausu na prvom sastanku licem u lice posle 16 meseci. Ali nema očekivanja da će Hari sresti svog brata dok je u Velikoj Britaniji.

(Kurir.rs/The Sun/T.J.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track