ŠTA JEDAN OD NAJOMRAŽENIJIH ČLANOVA KRALJEVSKE PORODICE RADI DOK MU SE BRAT BORI S RAKOM: Evo gde je uhvaćen ozloglašeni princ
princ Endru, Foto: Invicta Kent Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

IMA MRAČNU ISTORIJU

ŠTA JEDAN OD NAJOMRAŽENIJIH ČLANOVA KRALJEVSKE PORODICE RADI DOK MU SE BRAT BORI S RAKOM: Evo gde je uhvaćen ozloglašeni princ

Pop kultura -

Dok je svet šokirala i zabrinula vest da kralj Čarls ima karcinom, njegov brat, princ Endru, viđen je samo nekoliko sati pre dok je opuštao misli u društvu najbližih osoba.

Na zelenim površinama Vindsora, Endru je jahao svog konja u društvu dveju žena, a uprkos vestima koje su saznali pre ostatka sveta, izgledali su dobro raspoloženi.

princ Endru
princ Endrufoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Inače, Endru je već godinama jedan od najomraženijih članova kraljevske porodice. 2019. godine u kraljevskoj porodici je izbila afera oko princa Endrua kad je otkriveno da je uvučen u pedofiliju.

Virdžinija Džufri je britanskog princa, drugog sina kraljice Elizabete i vojvodu od Jorka, tužila u avgustu 2021. U tužbi je navela da ju je princ seksualno zlostavljao pre više od dve decenije, kada je imala 17 godina, te da ju je princu podvodio Džesfri Epstajn.

princ Endru
princ Endrufoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

63-godišnji princ Endru je negirao Virdžinijine optužbe, a u nagodbi u zajedničkom sudskom podnesku saveznom sudu na Menhetnu, njegovi advokati su s njenim advokatima naveli da “princ Endru žali zbog svoje veze s Epstajnom i pohvaljuje hrabrost gospođe Džufri i drugih žrtava u nastojanju da se založe za sebe i druge”.

Ni u bračnom životu nije mu bilo lako. Od 1986. do 1996. bio je u braku sa Sarom Ferguson, a zajedno su dobili dve ćerke, princeze Eugeniju i Beatris.

Sara Ferguson
Sara Fergusonfoto: Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uprkos tome što su se rastali, Sara je i dalje ostala deo kraljevske porodice, a osim loših vesti koje su dobili kralj Čarls i Kejt Midlton, iste je dobila i sama. Naime, dijagnostikovan joj je rak kože nakon što se već borila s rakom dojke, a trenutno prelazi kroz brojne pretrage kako bi se odredilo potrebno lečenje.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr/ L. S)

Bonus video:

01:45

Krunisanje kralja Čarlsa: London spreman za spektakl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track