OVO JE MESTO NA KOJE SE ČARLS POVUKAO POSLE TEŠKE DIJAGNOZE: Oporavlja se na DVORCU za koji je mnogo vezan, a ovako provodi dane
Foto: NO CREDIT / imago stock&people / Profimedia

S NJIM SU I OSTALI ČLANOVI PORODICE

OVO JE MESTO NA KOJE SE ČARLS POVUKAO POSLE TEŠKE DIJAGNOZE: Oporavlja se na DVORCU za koji je mnogo vezan, a ovako provodi dane

Pop kultura -

Kralj Čarls (75) je za svoje lečenje odabrao Norfolk i rezidenciju Sandringam kao najbolju moguću destinaciju za svoj oporavak.

"Boravak u Sandringamu kralju pruža utehu. Još je u jednom od turističkih vodiča pomenuto kako je upravo tamo uživao u čaju za doručak i popodnevnom čaju ispred svojih predivnih vrtova. Čak i kada je kuća otvorena za javnost, on i dalje u njoj boravi, i to obično na spratu'", otkrio je dobro upućeni izvor.

Norfolk, Sandringam
foto: NO CREDIT / imago stock&people / Profimedia

Kralj je još 2017. godine preuzeo brigu o pomenutom imanju, a Sandringam je već dugo jedan od omiljenih među članovima kraljevske porodice.

U petak su se Čarlsu tamo pridružili sin princ Vilijam, princeza Kejt Midlton i njihovo troje dece. Kejt se trenutno oporavlja od operacije abdomena.

kralj Čarls
foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Podsetimo, Bakingmeska palata u ponedeljak je objavila da je kralju dijagnostikovan karcinom tokom boravka u bolnici zbog rutinske operacije uvećane prostate. Detalji o njegovoj bolesti nisu otkriveni, a zbog toga je otkazao sve svoje javne angažmane.

Norfolk, Sandringam
foto: NO CREDIT / imago stock&people / Profimedia

Kraljevski biograf Robert Hardman otkrio je za Dnevnik TV Nove šta će se dogoditi u slučaju da kralj Čarls III više ne može da izvršava svoje obaveze i ko će o tome odlučivati.

kralj Čarls
foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Ako dođe do toga da je monarh zaista nesposoban, tada imamo 'petorku'. Ona, ponovo, uključuje bračnog druga monarha, premijera, predsedavajućeg donjeg doma parlamenta i dvoje najstarijih sudija u zemlji. Oni moraju da odluče da li je kralj nesposoban i ako odluče da jeste, onda imenuju svojevrsnog namjsnika. Namesnik je obično prestolonaslednik Dakle, u tom slučaju, Vilijam bi, prema svemu osim imenom postao monarh, tako da nam nije potreban proces abdikacije. Mi jednostavno imamo drugačiji sistem", rekao je.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr/ L. S)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track