RUS PRETIO SLAVNOM GLUMCU?! Anđelina OPASNO petljala bivšem iza leđa, umešao se TAJKUN, a onda je doživeo noćnu moru na sudu
Foto: Printscreen

besan

RUS PRETIO SLAVNOM GLUMCU?! Anđelina OPASNO petljala bivšem iza leđa, umešao se TAJKUN, a onda je doživeo noćnu moru na sudu

Pop kultura -

Ruski tajkun kojem je Anđelina Džoli prodala svoj deo vinarije Miraval, navodno je pretio Pitu i izmišljao lažne optužbe.

Novi dan, novi nastavak drame oko vinarije Breda Pita i Anđeline Džoli. Iako je nedavno "izvojevao" pobedu na sudu protiv svoje bivše drage, glumca tek čeka nastavak suđenja sa ruskim tajkunom koji je od Džolijeve otkupio njen deo Miravala.

Jurij Šefler, koji je inače vlasnik konkurentske kompanije "Stoli" je i ranije pokušavao da kupi deo vinarije, ali ga je Pit svaki put odbio, sve dok mu Anđelina nije prodala svoj deo. Sada se Šafler i Pit sude oko toga ko će imati glavnu kontrolu nad imanjem u Francuskoj. Glumac želi potpuno da poništi prodaju, a sada su procurila i sudska dokumenta koja otkrivaju izbiljnost situacije.

Bred Pit tvrdi da je nakon što je "tajno" kupio vinariju, ruski tajkun objavio saopštenje za javnost u kojem je najavio njihovo "partnerstvo" da bi onda tražio da se sastanu. Prema rečima holivudske zvezde, dobio je ultimativne pretnje da pristane na saradnju.

"Šefler je preduzeo korake kako bi podstakao svoje navodno partnerstvo sa Pitom nakon što je transakcija zatvorena, više puta mu je pisao kako bi ga naterao da pristane", piše u dokumentima, prenosi The Sun.

Dalje se navodi: "Otkako je kupio Nouvel, Šefler je predložio sastanak sa Pitom da bi raspravljali o daljem razvoju". Ističe se da je Šefler ponekad izražavao želju da radi sa glumcem, a zatim je pretio na osnovu izmišljenih optužbi da Bred loše upravlja vinarijom.

Ovakve tvrdnje izneli su advokati Breda Pita ranije ovog meseca na Višem sudu u Los Anđelesu. Glumac je tužio bivšu suprugu 2022. zbog prodaje Nouvela Chateau Miraval poslovnoj grupi koju inače kontroliše ruski tajkun i otkrio da su Anđelina i Rus razmenjivali mejlove iako se navodno "ne poznaju".

Njegov pravni tim kaže da je ruski tajkun očajnički želeo da zaradi na "holivudskoj zvezdi". U dokumentima piše i da je biznismen hteo da dođe do "partnerstva Pita i Anđeline Džoli, dve slavne osobe koje žive u Kaliforniji, kako bi profitirao na slavi Breda Pita". Objavljena je i poruka koju je Šeflera posla Pitu u decembru 2021.

"Izvinio se što je iznenadio Pita ulaskom u njegovo carstvo Miraval i zamolio ga je da mu veruje i da se osloni na njega kao na svog novog partnera."

"Ako Pit ne ispuni želje Šeflera, on će štititi svoj interes i neće oklevati da sprovede proces do kraja. I ispunio je tu pretnju: nakon transakcije, Šefler je iskoristio Nouvel, kalifornijsko preduzeće koje sada kontroliše, da tuži Pita i pokuša da neprijateljski preuzme Château Miraval". Šefler kaže da sud u Kaliforniji nije nadležan za suđenje po ovom pitanju.

Advokati ruskog biznimesna su ranije rekli da je Bred Pit glumac, a ne vinar i da se "bavi iluzijama, a ne prljavštinom i grožđem". Evropski sud nedavno je odredio da glumac ponovno bude većinski dioničar. Sud u Luksemburgu predao je kontrolu nad deonicama koje je Pit poklonio Anđelini Džoli 2013. stečajnom upravniku kog je imenovao sud.

(Kurir.rs/Wanted/T.J.)

Bonus video:

05:42

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track