KO SU NAJBOGATIJA DECA NA SVETU? Nisu prstom mrdnuli, rođeni sa zlatnom kašikom u ustima, nemaju ni 12 godina a POSEDUJU MILIJARDE
Foto: AP

možda niste znali

KO SU NAJBOGATIJA DECA NA SVETU? Nisu prstom mrdnuli, rođeni sa zlatnom kašikom u ustima, nemaju ni 12 godina a POSEDUJU MILIJARDE

Pop kultura -

Kada čujete izraz "bogato dete", možda ćete pomisliti na nekoga rođenog sa zlatnom kašikom u ustima – naslednika bogatstva. Iako to može biti tačno u mnogim slučajevima, neki od najbogatijih klinaca na svetu takođe su zauzeti stvaranjem sopstvenih gomila bogatstva.

0696474693, platinasti jubilej, kraljevska porodica, kraljica Elizabeta druga
foto: Alpha Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Preduzetništvo, nastupi slavnih ličnosti, modeling, Jutjub kanali, sponzorisani postovi i maloprodajni poslovi su sve načini na koje mladi ljudi mogu da zarade milione.

U nastavku vam donosimo listu šest najbogatijih deteta na svetu i odakle dolazi njihovo bogatstvo.

1. Princeza Šarlot od Kembridža: 5 milijardi dolara

Princeza Šarlot je srednje dete princa Vilijama i princeze Kejt. Iako je Mari Kler izvestila da se očekuje da će osmogodišnjakinja imati posao umesto da joj zanimanje bude članica kraljevske porodice, to nije zato što joj nedostaje neto vrednost.

Kejt Midlton, princeza Šarlot
foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Umesto toga, njeni roditelji su željni da pomognu Šarlot i njenom starijem bratu, princu Džordžu, da izbegnu kompleks "naslednika i rezervnog" sa kojim su se suočili princ Vilijam i princ Hari.

Trenutno princeza Šarlot nema posao, a takođe nije dobila nasledstvo, tako da je njena neto vrednost određena njenom vrednošću za britansku ekonomiju u smislu njene sposobnosti da ostvari milijarde u prodaji, navodi Reader's Digest of Australija.

2. Princ Džordž Aleksandar Luis: 3,6 milijardi dolara

princeza Šarlot
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Devetogodišnji princ Džordž je najstarije dete Vilijama i Kejt, trenutno drugi u redu za britanski tron. Baš kao i njegova sestra Šarlot, njegova neto vrednost je određena njegovom vrednošću za ekonomiju njegove zemlje i njegovom sposobnošću da ostvari milijarde u prodaji.

3. Blu Ajvi Karter: 720 miliona dolara

Blu Ajvi
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Blu Ajvi Karter, ima 11 godina, najstarija je ćerka pevačice Bijonse i repera Džej-Zija. Pored imovine poverenja i investicija i nasleđa, koje čine najveći deo njene neto vrednosti, Blu Ajvi ima zasluge za produkciju i pisanje pesama, koje su jednake autorskim honorarima.

ćerka, Bijonse, Blu Ajvi
foto: Profimedia

Napisala je pesmu "Brown Skin Girl" za album sa saundtrakom za Diznijev live "The Lion King: The Gift“ iz 2019. Osim toga, interpretirala je verziju audio knjige "Ljubav u kosi".

4. Stormi Vebster: 410 miliona dolara

Petogodišnja Stormi Vebster je najstarije dete starlete Kajli Džener i repera Trevisa Skota. Kao i Blue Ajvi, Stormi ima sredstva poverenja i investicije koje čine najveći deo njene neto vrednosti.

Kajli Džener
foto: Profimedia

Međutim, Stormina mama, Kajli, zadirkivala je da je Stormi blizu lansiranja sopstvenog brenda, što znači da će neto vrednost devojčice verovatno rasti.

5. Nort Vest: 375 miliona dolara

Nort Vest, 9 godina, je najstarije dete Kim Kardašijan i Kanjea Vesta. Najveći deo Severne neto vrednosti čine sredstva povereništva i investicije; međutim, mladić je takođe zauzet izgradnjom sopstvenog brenda, što znači da će njena neto vrednost verovatno eksponencijalno rasti.

Kanje Vest, Nort Vest
foto: Profimedia

Nortina majka, Kim, je zaštitila Nortino ime u raznim oblastima, uključujući zabavu, igračke, reklame i kozmetiku. Pored toga, Nort ima filmske zasluge za svoje ime - poslednja je bila sinhronizacija u filmu "Patrolne šape" iz 2023.

6. Vlad i Niki: 286,75 miliona dolara

Vlad i Niki predstavlja naziv Juttjub kanala, na kojem se pojavljuju braća i sestre ruskog porekla, rođeni u Americi, Vladislav Vašketov (rođen 26. februara 2013.), Nikita Vašketov (rođen 4. juna 2015.), Kristijan Sergej Vašketov (rođen 11. septembra 2019.) i Alisa Vašketova.

Njihovi roditelji, Sergej Vašketov i Viktorija Vašketov, potiču iz Moskve, Rusije ​​i vode ovaj kanal na čak 18 jezika. Deca žive u Majamiju na Floridi i povremeno u Dubaiju. Njihov glavni kanal je 8. najposećeniji na svetu.

(Kurir.rs/Yahoo/I.M.)

Bonus video:

01:44

IMATE NOVAKOV SUVENIR? Jedna Amerikanka zgrnula bogatstvo, njegove stvari MERE SE SA ŠEST CIFARA! Brajović: Đoković je darežljiv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track