IZLUĐIVALA JE SERGEJA TRIFUNOVIĆA U CRNOM GRUJI, A SVI SMO JE OBOŽAVALI: Evo kako čuvena veštica Druzila iz izgleda danas (FOTO)
Foto: Printscreen YouTube

SEĆATE LI JE SE?

IZLUĐIVALA JE SERGEJA TRIFUNOVIĆA U CRNOM GRUJI, A SVI SMO JE OBOŽAVALI: Evo kako čuvena veštica Druzila iz izgleda danas (FOTO)

Pop kultura -

Dušanka Stojanović Glid pored mnogih uloga tokom svoje karijere ostala je upamćena kao Druzila u čuvenoj seriji koja se kod nas emitovala početkom dvehiljaditih, "Crni Gruja".

Serija “Crni Gruja” sada već davne 2003. godine bila je jedna od najgledanijih na malim ekranima.

Druzila, Crni Gruja, Dušanka Stojanović Glid
foto: Printscreen YouTube

Prepuna simbolike i parodija na srpsku istoriju serija je izazivala mnogo smeha i ostavila bezbroj zapamćenih likova iza sebe.

Pored mnogih izdvojila se i Dušanka Stojanović Glid, koja je tumačila vešticu, proročicu, svima dobro poznatu Druzilu, s kojom se Crni Gruja, koga je tumačio Sergej Trifunović, nikako nije slagao.

S obzirom na to da je glumica u seriji imala gomilu šminke, retko ko bi mogao da je prepozna na ulici, u normalnom izdanju.

Glumica je rođena 1965. godine u Beogradu i diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u čuvenoj klasi Vladimira Jeftovića.

Stalni je član Narodnog pozorišta od 1990. godine, a zapažene uloge ostvarila je i u serijama „Gore dole“ i „Otvorena vrata“.

(Kurir.rs/Blic/A.G.)

Bonus video:

00:31

JAČA OD SUDBINE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track