ROĐENA MAJKA GA SE ODREKLA: Svima se GADI, sve su mu oduzeli i niko iz porodice NE PRIČA S NJIM jer je uradio nešto NEOPROSTIVO
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

URADIO NEŠTO NEOPROSTIVO

ROĐENA MAJKA GA SE ODREKLA: Svima se GADI, sve su mu oduzeli i niko iz porodice NE PRIČA S NJIM jer je uradio nešto NEOPROSTIVO

Pop kultura -

Princ Endru je jedan od trojice sinova pokojne kraljice Elizabete II, koji je osramotio porodicu nakon što je optužen za seksualni napad maloletnice. Majka mu je u januaru 2022. oduzela njegove počasne vojne uloge i on je odbacio svoje kraljevske titule usred privatne tužbe koju je protiv njega pokrenula Virdžinija Džufri.

princ Endru
foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Ona ga je optužila da ju je seksualno zlostavljao kad je bila tinejdžerka, čime je potencijalno spasen od daljeg sramoćenja. Endru se nagodio s Virdžinijom iako nije priznao krivicu. Sve je povezano s Endruovim prijateljstvom s pokojnim Džefrijem Epstajnom, seksualnim prestupnikom kojega je Džufri takođe optužila za seksualno zlostavljanje.

princ Endru
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Rekla je da ju je Endru prisilio na seksualni odnos kad je ona imala 17 godina, i to u londonskom domu Epstajnove saradnice Gislejn Maksvel, u Epstajnovoj vili na Menhetnu i na Epstajnovom privatnom ostrvu na Devičanskim ostrvima.

Nakon što mu je preminula majka, Endru joj je posvetio divne reči.

Elizabeta Druga, princ Endru, princ Čarls
foto: Profimedia

"Mama, zauvek ću ceniti tvoju ljubav prema meni, tvoje saosećanje, tvoju brigu i poverenje, tvoje beskrajno znanje i mudrost bez ograničenja i zadrške", napisao je. Endru je važio kao kraljičin miljenik, a nakon skandala, majka mu je zabranila zvanična pojavljivanja u javnosti. Stidela ga se.

princ Endru
foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Inače, Endru je juče napunio 64 godine, ali su se članovi njegove porodice udaljili od njega zbog svega što je uradio. Iz turbulentog braka sa Sarom Ferguson, koji je trajao od 1986. do 1996, dobio je dve ćerke; princezu Beatris i Eugeniju od Jorka.

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S)

Bonus video:

03:42

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track