NOVA FOTO MISTERIJA KEJT MIDLTON: Detalji na slici iz automobila bacaju U NOVI REBUS, da li je ovo novi FOTOŠOP FIJASKO? (FOTO)
Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

NAGAĐANJA NE PRESTAJU

NOVA FOTO MISTERIJA KEJT MIDLTON: Detalji na slici iz automobila bacaju U NOVI REBUS, da li je ovo novi FOTOŠOP FIJASKO? (FOTO)

Pop kultura -

Članovi kraljevske porodice su pod lupom javnosti nakon skandala s princezom od Velsa, koja je u fotošopu uredila porodičnu fotografiju za Dan majki, a koja je zatim podeljena na društvenim mrežama.

Osim toga, Kejt (42) je uhvaćena u još jednom skandalu nakon što su neki uočili anomaliju na snimku njenog napuštanja dvorca Vindsor u automobilu s princem Vilijamom u ponedeljak, kada je on odlazio u Vestminstersku opatiju povodom Dana Komonvelta, piše Daily Mail.

Internetom su tada počela da kruže razna nagađanja, kada su korisnici društvenih mreža videli na fotografiji da zid od opeke iza automobila izgleda drugačije, a neki tvrde i da se razlikuju i boja i veličina cigli, što je podstaklo sumnje da je i ta fotografija "uređena".

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

- Pronašao sam veb stranicu fotografa Džima Beneta. On je napravio tri fotografije Vilijama i "Kejt". Pogledajte cigle na trećoj slici. Ne samo da izgledaju drugačije u odnosu na prozore automobila, već i dubina izgleda drugačije, rekao je jedan od onih koji su istraživali ovu misteriju.

Međutim, neki drugi fanovi kraljevske porodice su podelili fotografije s ulice kako bi dokazali da je zapravo reč o optičkoj iluziji.

Pre objašnjenja, obožavatelji su bili uvereni da nešto nije u redu i da je fotografija lažna.

- Ovo su različite cigle, pogledajte. Šta se zaboga ovde događa - pitali su se fanovi kraljevske porodice.

- Obmana se nastavlja. Ako Kejt može da se dotera i izađe napolje, zašto ne postoji snimak umesto uređene fotografije? Princ Vilijam se krije ispod suknje svoje supruge. #PhotoGate, pišu neki fanovi.

- Ova fotografija automobila pokazuje koliko ste lakoverni jer je i ta fotografija lažna. Voze se preblizu zida od opeke. Na zidu se cigle ne slažu. Još jedan lažnjak - napisao je jedan komentator na društvenim mrežama.

O misteriji Kejtinih fotografija oglasila se čak i glumica Vupi Goldberg u američkom šouu "The View", nakon što se tema o Kejt zahuktala u ABC-jevoj emisiji u sredu. Gošće u emisiji su zaključile kako je fotografija buduće kraljice fotošopirana, te su rekle da ne veruju kraljevskoj porodici.

- Teorije zavere oko princeze Kejt i fotografije kraljevske porodice nastavljaju da se gomilaju sve više i više, šta se dođavola ovde događa? Ne verujem da će kraljevska porodica biti iskrena. Zabrinuta sam za Kejt - rečeno je u emisiji.

Foto agencija koja potpisuje fotografije automobila, Goff Photos, negirala je da je slika uređivana.

- Fotografije su isečene i posvetljene, ali ništa drugo nije uređivano - rekli su.

Kejt Midlton
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia, Prince of Wales/Kensington Palac / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, CF / Thunder Press / Profimedi, Shutterstock

Fotograf koji je snimio te fotografije, Džim Benet, rekao je za People da on ne menja svoje fotografije u fotošopu, te da jedino prilagođava nivo svetlosti na njima ako je to potrebno.

- Snimci automobila su nepredvidivi i u najboljim uslovima, a s odrazom na staklo može biti zaista teško - rekao je.

No neki "internet detektivi" uspeli su da smisle razumno objašnjenje za misteriju s ciglama.

Spisateljica i urednica "The Court Jewellera" je na X-u objasnila razliku u zidu od cigli.

- Oni koji su zabrinuti zbog uzoraka cigle na zidu u pozadini, možda bi mogli da konsultuju Gugl mape - napisala je.

Kraljevska obožavateljka Meredit Konstant iz Denvera u Koloradu je na svom TikTok profilu objavila isečak u kom objašnjava:

- Jedna od stvari koje su ljudi na ovoj fotografiji primetili je da cigla gore nije ista kao cigla ovde dole, veličina je drugačija. Ne krivim ljude što su počeli da se pitaju da li je fotografija lažna. Mislim da je to zato što je slika tako usko isečena, nismo mogli da vidimo da se radi o zidu od opeke, a iza toga je zgrada od opeke, što stvara svojevrsnu optičku iluziju. Razlika u boji cigle je drugačija jer se snima kroz prozor automobila. To je moglo da se reši objavljivanjem cele slike pre nego što je isečena - napisala je.

Podsetimo, Kejt se nije pojavljivala u javnosti od Božića, a zatim se oporavljala od operacije abdomena u januaru, te je dve nedelje provela u privatnoj bolnici u Londonu. Fotografija podeljena na Dan majki bila je prvi zvanični portret kraljevske porodice nakon tog zahvata. Kensingtonska palata je pod sve većim pritiskom da objavi originalnu fotografiju nakon što se Kejt izvinila.

(Kurir.rs/ Daily Mail/ Jutarnji.hr/ L. S)

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja