"PLAKAO SAM VEĆINU VREMENA" Novo oglašavanje kralja Čarlsa nakon DIJAGNOZE RAKA, otkrio šta ga je najviše dirnulo
Foto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

SASTAO SE S PREMIJEROM SUNAKOM

"PLAKAO SAM VEĆINU VREMENA" Novo oglašavanje kralja Čarlsa nakon DIJAGNOZE RAKA, otkrio šta ga je najviše dirnulo

Pop kultura -

Britanski kralj Čarls rekao je tokom sastanka s premijerom Rišijem Sunakom u sredu da su ga rasplakale poruke podrške nakon dijagnoze raka. Palata je ranije ovog meseca objavila da je Čarlsu (75) dijagnostikovan oblik raka, manje od 18 meseci nakon početka njegove vladavine.

"Dobio sam toliko predivnih poruka i čestitki... Zbog toga sam većinu vremena bio u suzama", rekao je Čarls tokom nedeljne audijencije sa Sunakom. "Svi su uz Vas", odgovorio je Sunak, koji je započeo tako što je rekao Čarlsu da ga je divno videti i da izgleda dobro.

Riši Sunak, kralj Čarls
foto: GEORGES ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Monarh održava nedeljne audijencije nasamo s premijerom iako je povremeno dozvoljeno kamerama da snime početak sastanka. Sastanak u sredu prva je zvanična lična audijencija koju je Čarls održao sa Sunakom otkako je otkriveno da boluje od neodređenog oblika raka. Bakingemska palata rekla je da će kralj nastaviti da obavlja državne poslove dok se leči od raka.

Podsetimo, Veliku Britaniju, ali i svet, šokirala je vest da kralj Čarls boluje od raka. Iz Bakingemske palače nisu otkrili o kojoj je vrsti raka reč (nije rak prostate), ali je kralj započeo s redovnim tretmanima lečenja.

kralj Čarls
foto: PA / PA Images / Profimedia

Kralj će zbog bolesti odložiti javne angažmane, a drugi članovi kraljevske porodice će nastaviti sa svojim dužnostima. Kako prenosi The Sun, većinu Čarlsovih dužnosti preuzeće njegov sin i prestolonaslednik, princ Vilijam (41) i kraljeva supruga, kraljica Kamila (76).

(Kurir.rs/ Index/hr/ L. S)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track