ULIČNI SVIRAČ PREDSTAVLJA NEMCE NA EVROVIZIJI, ALI MORA DA MENJA TEKST PESME: Mora da pošalje novu verziju do 11. marta
Foto: Instagram/isaak.music

nezgodno

ULIČNI SVIRAČ PREDSTAVLJA NEMCE NA EVROVIZIJI, ALI MORA DA MENJA TEKST PESME: Mora da pošalje novu verziju do 11. marta

Pop kultura -

Ovogodišnji predstavnik Nemačke na Evroviziji, Isaak, mora da menjati tekst u pjesmi 'Always on the run' s kojom će se predstaviti u maju u Malmeu. Iz stiha 'No one gives a s*it about what’s soon to come' treba izbaciti reč 's*it' jer prema pravilima, ona spada među zabranjene.

Psovke i ružne reči su na Evroviziji strogo zabranjene, kao i političke poruke. Izvođaču je sad zadatak da promeni čitav stih ili samo spornu reč. Oko problema koji ga je zadesio nešto više od dva meseca do početka Evrovizije oglasio se i sam pevač.

- Razmišljali smo o tome i cenzurisali smo to. To uopšte nije bio problem - rekao je Isaak, prenosi HLN.

Isaak ima rok do 11. marta da pošalje finalnu verziju pesme.

- Pevači koji učestvuju na Evroviziji službeno moraju da predatju svoju pesmu najkasnije do 11. marta. Do tada se može nastaviti rad na odabranim pesmama - objasnila je portparolka nemačke državne radiodifuzne korporacije, prenosi magazin Fenix.

Nemački predstavnik svoju je karijeru započeo na ulici kao svirač, a potom je osnovao bend. Pre 13 godina učestvovao je u muzičkom talent šou 'X Factor'. U pandemijskoj 2021. pobedio je u emisiji 'Show your talent'.

Isaak se direktno plasirao u finale Eurosonga jer Nemačka kao deo 'velike petorke' i zemlja koja finansijski najviše doprinosi organizaciji ne treba da učustvuje u polufinalnim večerima. Prošle godine Nemci su s bendom Lord of the Lost i njihovom pesmom 'Blood and Glitter' zauzeli poslednje mesto.

(Kurir.rs/24sata.hr/T.J)

Bonus video:

05:01

Zorja se ne slaže sa Breskvičinim izjavama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track