"NIJE LOŠA, ALI JE DOSADNA, NEKO MORA DA BUDE I POSLEDNJI!" U Hrvatskoj se uveliko komentariše srpska predstavnica i pesma RAMONDA
Foto: Nenad Kostić

foto ankete

"NIJE LOŠA, ALI JE DOSADNA, NEKO MORA DA BUDE I POSLEDNJI!" U Hrvatskoj se uveliko komentariše srpska predstavnica i pesma RAMONDA

Pop kultura -

Teya Dora je pobedila na nacionalnom takmičenju sa pesmom "Ramonda" u veoma neizvesnoj trci. Ona će biti srpska predstavnica u Malmeu, a njena pesma je privukla mnogo pažnje na društvenim mrežama, kao i u našem komšiluku, Hrvatskoj.

PZE, Pesma za Evroviziju, Pesma za Evroviziju 24
foto: Nenad Kostić

"Definitivno sam fan dobre pesme, a ne spektakla. Ovo je dobra izvedba, a sviđa mi se i što peva na svom jeziku. Iako je naš Vinko Ćemeraš pevao na engleskom, bio mi je favorit i glasala sam za njega. No, nadam se da će i Lazanja dobro proći na Eurosongu", jedan je od komentara na Fejsbuku.

"U svakom slučaju, Hrvatska neće biti zadnja", "Neko mora biti poslednji", šale se neki.

PZE, Pesma za Evroviziju, Pesma za Evroviziju 24
foto: Nenad Kostić

"Srbija je uvek dobro kotirala na Eurosongu. Verujem da će i sad", "Pesma je super, ali nije za Eurosong. Takve stvari retko dobro prolaze", "Iskopirala je Lorein", "Konstrakta je imala savršenu pesmu", "Pesma nije loša, ali je jako dosadna", "Prvih pola minute je bilo obećavajuće, a onda se nije dogodilo ništa. Pesme Francuske i Italije su top, kvalitetne i vokalno i melodijski", pišu Hrvati.

Neki su mislili da će se Lazanjna boriti s Breskvicom na Evroviziji.

PZE, Pesma za Evroviziju, Pesma za Evroviziju 24
foto: Nenad Kostić

"Ne sviđa mi se. Sviđa mi se Gnezdo orlovo i ne mogu da verujem da je pored te pesme ova pobedila", "Mislio sam se da će se Breskvica i Lasagna boriti koji će biti bolji, ovo će sada za Lazanju biti lagano", "Breskvica je bila bolja", "Breskvica je imala 10 puta bolju pesmu", pisali su, a prenosi Index.hr koji je napravio i anketu pitajući ljude da li im se sviđa srpska pesma.

anketa, Teya Dora
foto: Printscreen/index.hr

Čak njih 61 odsto su rekli da im se ne sviđa, dok 39 odsto kaže suprotno.

Takođe, ista anketa je objavljena i na sajtu 24sata.hr čiji rezultati se razlikuju za svega nekoliko procenata.

anketa, Teya Dora
foto: Printscreen/24sata.hr

Sudeći po odgovorima, Hrvatima se baš i ne sviđa "Ramonda", ali živimo u demokratskim vremenima pa je to sasvim u redu.

Bejbi Lazanja, Teya Dora, anketa
foto: Printscreen/Index.hr

Takođe, Hrvatima se više sviđa tj. bolja im je njihova pobednička pesma sa Dore sa ubedljivih 89 odsto.

Inače, pesma "Džanum" naše predstavnice je bila 4. na Bilbordovoj listi najslušanijih pesama u Hrvatskoj (april 2023. godine), a bila je 4. i na globalnoj listi Daily Viral Songs na Spotifaju.

(Kurir.rs/T.J.)

Bonus video:

06:16

Prvi intervju pobednice PZE Teja Dore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track