KAKO JE NASTALA PESMA RAMONDA? Teya Dora podelila snimak, a koristila je i MOĆAN CITAT iz Biblije, evo o čemu se radi (VIDEO)
Foto: Nenad Kostić

neverovatno!

KAKO JE NASTALA PESMA RAMONDA? Teya Dora podelila snimak, a koristila je i MOĆAN CITAT iz Biblije, evo o čemu se radi (VIDEO)

Pop kultura -

Teya Dora pobedila odnela je pobedu na "Pesmi za Evroviziju 2024" i ona će ove godine našu zemlju predstavljati u Švedskoj sa pesmom "Ramonda".

PZE, Pesma za Evroviziju, Pesma za Evroviziju 24
foto: Nenad Kostić

Teya Dora je pre samog takmičenja na svom Tik Toku pokazala kako je nastala pesma "Ramonda" sa kojom je sinoć odnela pobedu na Pesmi za Evroviziju.

Ona je u videu pokazala svaki segment nastajanja pesme, a možete to pogledati u video u nastavku, a u komentarima su joj tada pisali: "Pobednica", "bravo", "ovo je ludilo"...

Numera pod nazivom "Ramonda", nosi jaku simboliku, kako zbog cveta koji ima važnu ulogu u istoriji našeg naroda, tako i zbog spota, na čijem početku je Teja koristila citat iz Biblije.

Prevod Vuka St. Karadžića
Prevod Vuka St. Karadžićafoto: Printscreen/Promisao.com

Naime, na samom početku njenog zvaničnog spota, na engleskom jeziku stoji ispisana rečenica: " I svetlost sija u tami, i tama je nije nadjačala".

Upravo ta rečenica uzeta je iz Jevanđelja po Jovanu, a pevačica je i sama ovu rečenicu nekoliko puta ponovila.

(Kurir.rs/Blic/T.J.)

Bonus video:

00:54

Prve Oliverine impresije o Teja Dori i njenoj pesmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track