ERLING HALAND KUPIO ZVER NA ČETIRI TOČKA: Norvežanin iskeširao 3 miliona evra za jedan od najekskluzivnijih automobila današnjice
Foto: David Klein / imago sportfotodienst / Profimedia, Mercedes-Benz

široko

ERLING HALAND KUPIO ZVER NA ČETIRI TOČKA: Norvežanin iskeširao 3 miliona evra za jedan od najekskluzivnijih automobila današnjice

Auto -

Fantastični napadač Mančester Sitija, Norvežanin Erling Haland, dobio je pravi automobilski biser u svojoj kolekciji vredan vrtoglavih 3,2 miliona evra!

Snažni napadač je pazario Mercedes-AMG One, prenosi norveški list Dagens Naeringsliv.

Erling Haland
foto: Mark Cosgrove/News Images / imago sportfotodienst / Profimedia

U pitanju je jedan od najekskluzivnijih automobila na svetu, jer je proizvedeno samo 275 primeraka, i pri kupovini, Haland se udružio sa svojim prijateljem iz detinjstva, norveškim kolekcionarom automobila Oleom Ertvagom.

Mercedes-AMG One
foto: Mercedes-Benz

Do brzine od 200 km/h potrebno je 7 sekundi, dok se 300 km/h postiže za 15,6 sekundi. Automobil je opremljen motorom od 1.063 konjske snage i postiže maksimalnuj brzinu od 352 km/h.

1 / 8 Foto: Mercedes-Benz

Haland je, inače, veliki ljubitelj luksuznih automobila i već ima Rolls Royce Cullinan (350.000 evra), Audi RS6 Avant (140.000 evra), Range Rover Sport (140.000 evra) i Mercedes-AMG GLE (105.000 evra) u svojoj kolekciji.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track