"I PORODICE SE SVAĐALE ZBOG NAŠE PESME ZA EVROVIZIJU" Zelembaba: Breskvica se ne bi obrukala u Švedskoj, ali Teya Dora je SVET!
Foto: Printscreen RTS

kurir televizija

"I PORODICE SE SVAĐALE ZBOG NAŠE PESME ZA EVROVIZIJU" Zelembaba: Breskvica se ne bi obrukala u Švedskoj, ali Teya Dora je SVET!

Pop kultura -

A u političku debatu pretvorio se i ovogodišnji izbor predstavnika Srbije za Pesmu Evrovozije.

Naime, pobedu Teje Dore sa pesmom "Ramonda" deo javnosti doveo je u pitanje ne samo zbog velikog broja glasova publike koje je dobila drugoplasirana pevačica Breskvica i pesma "Gnezdo orlovo".

Od ranije su postojale optužbe da je njena pesma genocidna, da peva o navodnom etničkom čišćenju nad Albancima na Kosovu i Metohiji, pa je RTS navodno podlegao političkim pritiscima i izdejstvovao glasove žirija koji su odlučili da pobednik ne bude "Gnezdo orlovo".

Srđan Zelembaba
foto: Kurir televizija

- Nikad više podela nije bilo ko ove godine, dakle kada je neki festival u pitanju u našoj zemlji, gde su se bukvalno u porodici su se podelili. Znači evo imamo i čak i Ražanatoviće gde su Ceca i Veljko su bili za Breskvicu. Okej, Ceca je kao kasnije podržala malo i Teya Doru, a Anastasija ju je recimo podržala odmah. Baš sam ispratio Maju Nikolić, ona kaže kao, ja znam da prognoziram, Teya Dora ništa neće uraditi Evroviziji, isto sam tako rekla i prošle godine za Luka Bleka. Pa čekaj, ajmo onda da se prisetimo pre dve godine šta je bilo kada je pričala za Konstraktu da isto ništa neće uraditi, pa evo kako je napravila veliki uspeh - istakao je Zelembaba.

02:15

NIKAD NIJE BILO VIŠE PODELA ZBOG PESME ZA EVROVIZIJU Zelembaba: Breskvica se ne bi obrukala u Švedskoj, ali Teya Dora je SVET!

Prokomentarisao je i sistem glasanja na ovogodišnjem takmičenju u Malmeu.

- Mi sami ne znamo šta će biti. Dakle, mi prvo moramo da uzmemo u obzir to da BiH i Crna Gora ne učestvuju, znači automatski 12 poena nam tu odpada. Pitanje je da li ćemo dobiti od Hrvatske, što su male šanse, dakle, Albanija takođe, Makedonija isto. Vrlo je klimavo, da li ćemo dobiti 12 poena. Drugo, sećam se i Marija Šerifović kada je odlazila na Evroviziju, kada je odabrana, isto su bili takvi dušebrižnici, gde su pričali šta će ta da nas predstavlja bez veze, dosadno, ovako, onako, pa na kraju Marija kada je pobedila, onda im je bukvalno lupila šamar, zavukli su se u mišju rupu i svi su samo u sekundi promenili mišljenje i kao sve je super.

Prognozirao je i šanse Teya Dore na završnom takmičenju u Švedskoj.

- Mislim da smo apsolutno odabrali pravu predstavnicu, ali i da je Breskvica otišla i to bi bilo okej, nije njena pesma loša, samo je prosto ovde stvar toga da je Teya Dora definitivno svet, ono što je rekla Marija Šerifović, dakle ona jeste svet i mislim da će nas fantastično predstaviti tamo.

A šta je na sve to rekao estradni novinar Srđan Zelembaba, otkrio je reporter Kurir televizije Nikola Vujović, koji je razgovarao s njim.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:28

Evo kako je Breskvica proslavila drugo mesto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja