ŠTA TO KRIJE KRALJEVSKA PORODICA? Britanska vojska objavila vest o Kejt Midlton, a onda je EKSPRESNO OBRISALA
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

evo šta je problem

ŠTA TO KRIJE KRALJEVSKA PORODICA? Britanska vojska objavila vest o Kejt Midlton, a onda je EKSPRESNO OBRISALA

Pop kultura -

Kraljevski stručnjaci upozoravaju dvor da treba da bude transparentniji o zdravstvenom stanju kralja Čarlsa III i Kejt Midlton i svim ostalim detaljima vezanim za kraljevsku porodicu tokom oporavka dva istaknuta člana, ali dešava se sve suprotno. Misterija je i dalje na snazi, a sada je u toku nova zbrka oko princeze od Velsa. Ministarstvo odabrane najavilo je juče da će se supruga princa Vilijama pojaviti osmog juna na vojnoj paradi u Londonu. Palata je žustro reagovala pa je taj podatak sa sajta nadležnog organa ubrzo sklonjen.

Ukoliko se Kejt Midlton zaista vrati dužnostima osmog juna biće to potencijalno znatno duže nego što se očekivalo. Najavljivalo se da će njen oporavak trajati dva do tri meseca nakon operacije, 16. januara u londonskoj bolnici. I dalje je na snazi da će se pojaviti u javnosti nakon Uskrsa što se uklapa sa tim rokom, videćemo kakav scenario će se odigrati.

Kejt Midlton
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Ministarstvo je ubrzo nakon što je objavljena prva fotografija Kejt nakon vesti o operaciji, saopštilo da ćemo princezu videti početkom juna na Horse Guards paradi u Vestminsteru. To da će se pojaviti na čuvenom događaju Trooping the Color, imalo je veliko odjek.

Saopštena je time vest o njenom prvom potvrđenom anagžmanu od januara. Međutim, iz Palate su poručili da ih Ministarstvo nije kontaktiralo povodom obaveštenja. Izvor je napomenuo da palata uvek i isključivo najavljuje pojavljivanje princeze i princa od Velsa na važnim događajima.

Ministarstvo je možda izrazilo želju i nadu da će Kejt biti na paradi - pa ili je napravljen propust ili to nije smelo da se objavi, iz više razloga jedan je i samo pitanje kada će se princeza oporaviti i biti spreman da se vrati obavezama.

Da zbrka bude još veća, na sajtu ministarstva počele su da se prodaju ulaznice za pomenuti događaj. Najavljialo se uveliko da će Kejt kao članica irske garde imati važnu ulogu. I ne samo to - objavljeno je da će Čarls nadgeldati svoju službenu rođendansku paradu 15. juna u Horse Guards.

Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ali nekoliko minuta nakon što su ulaznice puštene u prodaju, pojavila su se upozorenja da je Ministarstvo obrane možda "skočilo pred rudu".

Izvori iz Kensingtonske palate jasno su dali do znanja da ih nisu bilo šta pitali u vezi s objavom Ministarstva obrane i rekli su da će svaki potvrđeni dolazak princeze objaviti samo oni.

"Daily mail" piše da se ne očekuje uskoro da će iz Palate potvrditi detalje o prvom anagžmanu Kejt Midlton. Ali je potvrđeno da će kraljica Kamila koja je izložena raznim kritikama, narednog ponedeljka predvoditi dvor na proslavi Dana Komonvelta u Londonu. Princ Vilijam, vojvoda i vojvotkinja od Edinburga, princeza Ana, vojvoda i vojvotkinja od Gločestera i vojvoda od Kenta takođe će biti na događaju u britanskoj prestonici.

Kejt Midlton
foto: GEORGE ROGERS-POOL / Sipa Press / Profimedia

Sa druge strane, iz Bakingemske palate poručili su da se nastavlja planiranje obaveza Čarsla III uprkos tome što traje njegovo lečenje protiv raka, ali je istaknuto da se promene mogu napraviti u svakom momentu, što zavisi od njegovog zdravstvenog stanja.

Šta kaže kraljevslki stručanjak Fil Dampijer? "Verovatno ćemo Kejt videti za Uskrs i tada će, nadamo se, prestati mnoge lude glasine koje kruže internetom. Rekao sam da ne pomaže kada ima zabuna oko tih najava".

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

01:24

Tatina princeza zelenašica! Ima p*rno snimak sa Arapima, tvrdi da je iskusna u seksu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track