DETALJI 96. DODELE OSKARA: Poznati glumac će biti voditelj PO ČETVRTI PUT, a kategorija za NAJBOLJU PESMU je prava poslastica
Foto: AP Chris Pizzello

11. mart

DETALJI 96. DODELE OSKARA: Poznati glumac će biti voditelj PO ČETVRTI PUT, a kategorija za NAJBOLJU PESMU je prava poslastica

Pop kultura -

U noći između nedelje i ponedeljka, po našem vremenu, biće održana 96. dodela nagrada "Oskar" u čuvenom "Dolbi" teatru u Holivudu, a pod voditeljskom palicom Džimija Kimela.

Oskar je nagrada za umetnički i tehnički rad u filmskoj industriji, a mnogi je smatraju najprestižnijom i najznačajnijom nagradom u industriji zabave širom sveta.

Džimi Kimel
Džimi Kimelfoto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Za samo četiri dana, 11. marta, održaće se dodela "Oskara" koju će ove godine voditi glumac Džimi Kimel, koji se četvrti put nalazi u ovoj ulozi.

Što se tiče prezentera, u pitanju su imena poput Zendeje, Nikolasa Kejdža, Džejmi Li Kurtis, Brendana Frejzera, Metjua Mekonahija, Mišel Jeo, Al Paćina, Mišel Fajfer, Bed Banije, Dženifer Lorens, Krisa Hemsvorta...

I ove, kao i prethodne godine, neki od prošlogodišnjih pobednika će uručiti nagradu ovogodišnjim.

Oskar
foto: EPA Etienne Laurent

Kategorija za najbolju pesmu će biti prava poslastica, a neka od dobro znana lica koja će izvoditi pesme nominovane koje su nominovane za prestižnu nagradu su Džon Batist, Beki Dži, Bili Ajliš i njen brat Finijal O'Konel, Skot Džordž i „The Osage Singers", Rajan Gosling i Mark Ronson.

Krem Holivuda je prošli put do Dolbija koračao po tepihu boje šampanjca. Razmatralo se i o boji čokolade, ali penušavi napitak ipak je pobedio. Ove godine, međutim, tepih je „vraćen" u crveno.

(Kurir.rs/ Informer/ L. S)

Bonus video:

00:45

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track