BRAĆA OČIMA NE MOGU DA SE GLEDAJU Vilijam i Hari povukli SRAMAN potez pred događaj u čast njihove majke, da li je to NOVI SKANDAL?
Foto: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

tužno

BRAĆA OČIMA NE MOGU DA SE GLEDAJU Vilijam i Hari povukli SRAMAN potez pred događaj u čast njihove majke, da li je to NOVI SKANDAL?

Pop kultura -

Princ Vilijam stiže na dodelu nagrada "Diana Legacy" (Dajanino nasleđe), ali bez svoje supruge Kejt Midlton, a na njoj će učestvovati i njegov brat, princ Hari.

Čarls Spenser, princ Hari
foto: Dominic Lipinski/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Hari bi trebalo da se javi videopozivom na događanju organizovanom u znak sećanja na princezu Dajanu u Londonu, na kome će prisustvovati i njegov brat princ Vilijam.

Reč je o dodeli nagrade "Dajanino nasleđe" u Muzeju nauke u Londonu, ali ni jedan od njih neće biti u prostoriji u isto vreme, pa čak ni virtuelno. Očekuje se da će Vilijam održati govor povodom obežavanja 25. godišnjice dobrotvorne organizacije i uručiti nagrade za dvadesetero dobitnika. On će se na dodeli nagrada pojaviti se sam jer se njegova supruga Kejt još uvek oporavlja od operacije abdomena, prenosi Daily Mail.

Sara Rouz Henberi, Sara Rouz Čolmondeli, Princ Vilijam, Rouz Henberi, Kejt Midlton
foto: Splash News / Splash / Profimedia

Hari, koji živi u Kaliforniji, javiće se videopozivom dobitnicima nakon dodele nagrada, a uključiće se tek nakon što njegov brat napusti ceremoniju.

Takvo ponašanje zapravo otkriva dubinu njihove svađe jer su se pre svađe često pojavljivali zajedno kako bi pozirali s dobitnicima nagrada.

princ Vilijam
foto: Unknown / Avalon / Profimedia

"The Diana Award" inače je dobrotvorna organizacija osnovana kako bi odražavala uverenje princeze od Velsa da mladi ljudi imaju moć da promene svet. Vodi programe protiv zlostavljanja i odaje priznanje inspirativnom radu mladih ljudi.

"Privilegija je imati podršku i princa od Velsa i vojvode od Saseksa, posebno dok obežavamo našu 25. godišnjicu", izjavila je izvršna direktorka Nagrade Dajana dr Tesi Odžo, dok je portparol dodele rekao za The Telegraph da će Hari biti ključan deo proslave.

"Predviđeno je da razgovara s dobitnicima nagrada, virtuelno, kako bi proslavio njihova dostignuća", rekao je.

"Princ od Velsa sastaće se s ključnim osobljem i laureatima nagrade Dajana pre nego što se pridruži ceremoniji, gde će čuti o radu dobitnika, održati kratki govor i uručiti nagrade ovogodišnjim dobitnicima", potvrdio je portparol Kensingtonske palate.

(Kurir.rs/Dnevnik.hr/T.J.)

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track