ČETIRI NAJVEĆE MISTERIJE FOTOŠOP KATAKLIZME KEJT MIDLTON: Nikome nije jasno kako su ovi KLJUČNI DETALJI "promakli" PALATI (FOTO)
Foto: Profimedia

SADA SE PRAVE LUDI

ČETIRI NAJVEĆE MISTERIJE FOTOŠOP KATAKLIZME KEJT MIDLTON: Nikome nije jasno kako su ovi KLJUČNI DETALJI "promakli" PALATI (FOTO)

Pop kultura -

Ako se čudite zbog afere koja je zadesila Kejt Midlton ove nedelje, spadate u ogroman broj ljudi širom sveta koji je i pre tog skandala imao niz pitanja za britansku kraljevsku porodicu čije službenike za odnose sa javnošću kritikuju brojni stručnjaci. Dok se čeka povratak princeze od Velsa dužnostima - što se najavljuje da će se desiti do Uskrsa (katoličkog, 31. mart), a i dok se čekaju novi kontroverzni detalji, jer mnogo toga ukazuje da će ih biti, misterija oko namontirane slike krije tri ključna pitanja.

Kejt Midlton
foto: Printscreen Instagram

Ta pitanja izazivaju ogroman nivo čuđenja i konfuzije bez obzira na sve prethodne slične propuste i okolnosti. Na ova pitanja nema odgovora, Kensigtonska palata ne nudi objašnjenja, a nedoumice se odnose na sledeće propuste koji su udruženi napravili zbrku kakva se ne pamti.

Prvo pitanje: zašto je dozvoljeno da samo Kejt Midlton preuzme odgovornost i krivicu

U slučaju Kejt Midlton i princa Vilijama važno je ime Li Tomson koja je sekretarka za komunikacije poznatog para od 2022. Radila je za američku teelvizijsku mrežu NBC.

Kejt Midlton
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Zašto je ona dopustila da princeza od Velsa objavi saopštenje u kojem kaže da je ona uređivala sliku pa se izvinila zbog propusta? Stručnjak za britansku dinastiju Ričard Eden smatra da je veoma sumnjivo i neobično što umesto toga nije objavljeno saopštenje u ime Kensigtonske palate gde bi službenici preuzeli odgovornost jer oni po njegovom mišljenju i jesu krivi.

Zbog čega?

Drugo pitanje: zašto slika nije pažljivije analizirana pre objave

Čak i ako se prihvati da je Kejt Midlton o kojoj je danas pričao princ Vilijam, promenila fotografiju, kada ju je predala svojim službenicima, koji su je bez sumnje podsticali da objavi tako srećnu sliku, trebalo je da je fotografiju pažljivo analiziraju.

Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Treće pitanje: zašto je dozvoljeno da se slika uopšte podeli sa javnosti

Da li je došlo do propusta u analizi što je samo po sebi velika greška? I zašto se slika objavila bez takve procene?

"Na svojoj visokoj poziciji Tompson zna da su medijske organizacije sve više zabrinute zbog digitalne manipulacije slikama. Britanske novine neće objavljivati fotografije koje su izmenjene na ovaj način", kaže Eden.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: The Telegraph-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Četvrto pitanje: zašto su izostale provere koje je trebalo obaviti u razgovoru sa Kejt Midlton

Pre nego što je slika objavljena zvanično trebalo je proveriti sa Kejt sledeće odnosno pitati je: "Da li ste nešto menjali na slici? ", "Da li ste sigurni da ne želite da nosute burmu, s obzirom na smešna nagađanja na internetu?". Možda su ta pitanja i postavljena što dodatno pojačava čuđenje zašto je onda fotografija podeljena sa javnosti.

Kejt Midlton
foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

"Ketrin je sa tipičnom velikodušnošću i dobrotom, prihvatila punu odgovornost", smatra Ričrd Eden, piše Daily mail.

Stiče se utisak da je Palata prilično neoprezna kada je reč o Kejt Midlton ili se iza te neopreznosti krije pažljiviji plan? Da li je peh samo peh i ništa više od toga? I zašto izostaju dodatna objašnjenja jer Palata ne želi da objavi neobrađenu sliku Kejt Midlton sa decom, pravu verziju fotografije za Dan majki?

Kejt Midlton
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Tu je i verzija da je Kejt Midlton zbog ovoga preuezal odgovornost za katastrofu sa porodičnom fotografijom. Ta pitanja proističu iz pomenutih najvećih misterija oko fijasko slike Kejt Midlton koja se oporavlja nakon teške operacije abdomena koju je imala 16. januara u Londonu.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

02:12

VLAST PROFITIRA OD RASKOLA NESTOROVIĆEVOG POKRETA Vukadinović analizira: Ovo je prava misterija oko fame Mi glas iz naroda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track