KAKVE TO PRIVILEGIJE IMA PRINC VILIJAM? Svi se pitaju zašto pred kraljicom Kamilom NIJE URADIO ono što svi moraju (FOTO)
Foto: Henry Nicholls-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

PRATI IM SE SVAKI KORAK

KAKVE TO PRIVILEGIJE IMA PRINC VILIJAM? Svi se pitaju zašto pred kraljicom Kamilom NIJE URADIO ono što svi moraju (FOTO)

Pop kultura -

Princ Vilijam i kraljica Kamila bili su na službi povodom obeležavanja Dana Komonvelta u Vestminster Abeju.

No, za razliku od svog strica, vojvode od Edinburga, princ Vilijam se nije naklonio kraljici kad su se članovi kraljevske porodice okupili, već ju je pozdravio poljupcima u obraz.

Mnogi su se zapitali zašto jer se, otkako su postali kralj i kraljica, Čarlsu i Kamili svi moraju da se naklone prilikom susreta.

princ Vilijam, kraljica Kamila, kamila Parker Bouls
foto: Henry Nicholls-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ipak, postoji logičan razlog zašto se Vilijam nije poklonio.

Naime, ako član kraljevske porodice ne pozdravlja kralja ili kraljicu naklonom, to je obično zato što su se već videli tog dana, a kraljica i princ od Velsa viđeni su kako razgovaraju i pre puštanja nacionalne himne.

Prema internet stranici kraljevske porodice, ne postoje obavezni kodeksi ponašanja prilikom susreta s kraljem i kraljicom ili članom kraljevske porodice, ali mnogi ljudi žele da poštuju tradiciju, a ona je za muškarce mali naklon, a za žene poseban naklon.

kralj Čarls
foto: PA / PA Images / Profimedia

Inače, Kamila i Vilijam na događaj su došli bez svojih partnera, kralja Čarlsa III i princeze Kejt, koji se trenutno ne pojavljuju u javnosti zbog svojih zdravstvenih problema.

Kralj je u unapred snimljenoj poruci, koja je puštena tokom ceremonije, rekao da je najdublje dirnut predivno ljubaznim i pažljivim, dobrim željama za njegovo zdravlje, i zauzvrat, može samo da nastavi da služi najbolje što može, u celom Komonveltu.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr/ L. S)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track