OVAJ BALKANAC USPEO DA PREBIJE ČAKA NORISA 2 PUTA! " Nije bio popularan!", a opleo i po njima: "Niko od njih nema pojma o borbi"
Foto: Profimedia

OVAJ BALKANAC USPEO DA PREBIJE ČAKA NORISA 2 PUTA! " Nije bio popularan!", a opleo i po njima: "Niko od njih nema pojma o borbi"

Pop kultura -

Čak Noris, velika zvezda akcionih filmova 80-ih i 90-ih poput "Missing in Action", "Code of Silence", "Delta Force"..., danas ima 84 godine, ali kako kaže, oseća se kao 48-godišnjak.

Čak Noris
foto: Profimedia

Bradati akcioni junak debitovao je na velikom platnu 1972. u filmu "Na zmajevom putu" koji je producirao legendarni Brus Li u kom su se njih dvojica borili u jednoj od završnih scena. Čak Noris nije dobro prošao, ali ni Brus Li nije uspeo ono što je uspelo hrvatskom karatisti Enveru Idriziju.

- Uh, bilo je to davno, Čak Noris tad nije bio popularan - rekao je karatista Idrizi koji je osvojio dosta medalja za Hrvatsku.

Žan Klod van Dam, Enver Idrizi
foto: Printscreen/Instagram

- Davno je to bilo, nije on bio toliko popularan kao danas. Zvao me jedan čovek iz Osijeka da dođem da se borim u SAD i Kanadu, a tamo sam osvojio sve njihove turnire. Dvaput sam pobedio Čaka Norisa. On je kao mlad išao u vojsku, paralelno je trenirao karate. I kada se vratio iz rata, glumio je u nekim filmovima o Vijetnamu, a u jednom se čak borio s Brua Lijem. I tu je njegova popularnost krenula neverovatnom brzinom. Nije baš da smo se intenzivno družili, ipak je on bio stariji od mene. Ali, svi ti ljudi, Čak Noris, Žan Klod van Dam, Stiven Sigal, ma niko od njih nema pojma o borilačkom sportu, daleko je to od ozbiljnog nivoa- rekao je Idrizi.

(Kurir.rs/24sata.hr/T.J.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track