TIFA SE RASPLAKAO, PA NAPUSTIO DVORANU: Savladale ga emocije na promociji dokumentarca u kome se pojavio o ZDRAVKO ČOLIĆ
Foto: Dragan Kadić

EMOTIVNO

TIFA SE RASPLAKAO, PA NAPUSTIO DVORANU: Savladale ga emocije na promociji dokumentarca u kome se pojavio o ZDRAVKO ČOLIĆ

Pop kultura -

U sportskoj dvorani „Goran Čengić“ na Grbavici sinoć je u Sarajevu održana promocija dokumentarnog filma „Dolina ćupova“ autorke Lejle Zvizdić.

U ovom filmu govori se ponajviše o nastanku, radu, uspesima Fudbalskog kluba „Željezničar“, ali i o samoj Grbavici, o njenom stradanju tokom rata u Bosni i Hercegovini. Mnogobrojne posetioce na ovoj premijeri pozdravio je Danko Delibašić, koji je bio i moderator večeri. Nakon njega na binu je izašao načelnik opštine Novo Sarajevo Hasan Tanović, koji je izrazio zadovoljstvo što se ovaj film desio i što je njegova promocija upravo na Grbavici.

Autorka filma, Lejla Zvizdić, u svom emotivnom obraćanju između ostalog je rekla kako će se emotivno rasuti u 1.000 komada, posebno kada pričamo priču o velikom „Želji“, prenosi Najportal.

– Želeli smo da ovu promociju filma upriličimo upravo u ovoj dvorani. Da je prilagodimo filmu i samoj filmskoj priči. Srce mi je ogromno što vas vidim sve na jednom mestu. Neke nisam videla godinama i ovaj film nas je ponovo sve okupio, spojio na jednom mestu – rekla je Zvizdić.

U svom izlaganju Zvizdić je pomenula Mladena Vojičića Tifu koji je, kako je rekla, prvi humanitarni koncert održao upravo na Grbavici.

Na filmskom platnu su se smenjivali: Admir Lisica, istoričar „Željezničara“, Ermin Čengić, bivši predsednik kluba. Amar Osim, nekadašnji igrač i predsednik kluba, Zdenko Jelić, bivši generalni direktor kluba, Hajrudin Čengić nekadašnji predsednik, Nikola Bilić, sportski novinar, Mehmed Baždarević, fudbaler. Amir Misirlić, novinar, Damir Sučić Sula iz "Zabranjenog pušenja", Zenit Đozić, autor „Top liste nadrealista“, Branko Đurić Đura, Faruk Hadžibegić, Marko Dmitrović, hroničar „Željezničara“, Vlado Podany, muzičar, Mustafa Čizmić Čizma, muzičar i kompozitor čuvene pesme „Grbavica“, koju je u ratnom Sarajevu snimo Tifa, Dragan Jokić, autor teksta pesme „Grbavica“ i Edin Džeko.

Mladen Vojicic Tifa
foto: Damir Dervišagić

Sve krenulo s Grbavice

Edin Džeko je u filmu rekao da nije bilo Grbavice i „Želje“ najverovatnije danas ne bi bilo ni njega ni njegove uspešne fudbalske karijere.

– Sve je krenulo s Grbavice i „Željinog“ stadiona. Da nije toga bilo, ni sam ne znam kojim bi pravcem išao moj život.

U filmu je govorio i Zdravko Čolić, koji je pre pevačke karijere bio golman „Željezničara“. Sa dosta sete u glasu, ali pun ponosa i govorio o Grbavici i vremenu provedenim na Željinom stadionu i u dresu "Željezničara".

Mladen Vojičić Tifa je u jednom momentu tokom prezentacije njegovih sećanja u filmu, čak i suzu pustio.

Među zvanicama bio je i član predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Na kraju promocije filma mnogobrojni navijači "Željezničara", kao i njegovi simpatizeri, horski su počeli da pevaju Tifinu „Grbavicu“. U tom momentu Tifu su savladale emocije. On je morao nakratko da napusti dvoranu, dok je publika skandirala njegovo ime.

(Kurir.rs/ Naj portal/ L. S)

Bonus video:

00:30

Premijera filma Za danas toliko

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track